• Business

    Στα χέρια της Ελένης Ράικου η μηνυτήρια αναφορά Kοντομηνά για πόθεν έσχες υπερθεματιστών και Κρέτσο

    Ράικου

    Η αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ελένη Ράικου (δεξιά)


    Η Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την κυρία Ελένη Ράικου θα διερευνήσει πλέον τη μηνυτήρια αναφορά του καθηγητή κ. Πάνου Λαζαράτου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στο πλαίσιο της υπόθεσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Η μήνυση που βρίσκεται ήδη στα χέρια της κ. Ράικου είναι σε βάρος της πενταμελούς επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού, καθώς και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου, που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό της  αρμόδιας επιτροπής. Αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Στην 70σέλιδη μήνυση, περιλαμβάνονται στοιχεία και για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, καθώς – σύμφωνα με τον Alpha – έγινε πλημμελής έλεγχος του.

    Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κατά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Λαζαράτος είχε υπογραμμίσει την απουσία παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών στα του διαγωνισμού.

    Το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί υπό την κ. Ράικου δεν αποκλείεται μάλιστα να εμπλουτιστεί, καθώς ο καθηγητής Λαζαράτος αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου – οπότε και συζητείται η υπόθεση στο ΣτΕ – παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον διαγωνισμό.

    Ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Κοντομηνά υπόσχεται μπαράζ συνταρακτικών αποκαλύψεων την Παρασκευή για τον πολύκροτο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και η χρονική στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει τη συνέντευξη Τύπου, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης του οπτικοακουστικού υλικού της δημοπρασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των καναλιών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο καθηγητής.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-lazaratos-karfoni-diagonismo-gia-tis-adies-apokalipsis-sok-sti-faretra-tou-egkritou-nomikou/78207



    ΣΧΟΛΙΑ