• Business

    Sporos: Η ελληνική νεοφυής εταιρεία για παιδικά σνακ χωρίς ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά- Πως ξεκίνησε η ιδέα

    • NewsRoom

    Ορισμένα από τα προιόντα της εταιρείας (Πηγή ΑΠΕ)


    Δυο γυναίκες είναι οι εμπνεύστριες και ιδρύτριες της νεοφυούς ελληνικής επιχείρησης Sporos, για την οποία ο …σπόρος ξεκίνησε από την γονεϊκή αγωνία για υγιεινή παιδική διατροφή. Η εταιρεία στοχεύει ακριβώς σ΄αυτό: Να καλύψει την ανάγκη για φρέσκα, υγιεινά και θρεπτικά σνακ για παιδιά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού ή συντηρητικών, προσφέροντας στους γονείς μια εύκολη και υγιεινή λύση για την ισορροπημένη διατροφή των παιδών τους .

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε έναν κόσμο όπου οι γονείς επιδιώκουν καθημερινά το καλύτερο για τα παιδιά τους, η ομάδα του Sporos αναγνώρισε μια κοινή πρόκληση: την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία φρέσκων, θρεπτικών και νόστιμων σνακ.

    Αυτή η ανάγκη αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Sporos, μιας εταιρείας που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στην παιδική διατροφή, προσφέροντας υγιεινές και γευστικές επιλογές, έτοιμες να ικανοποιήσουν τις διατροφικές ανάγκες των μικρών μας φίλων καθώς και των πιο απαιτητικών γονέων.

    Η ιδέα για παιδικά σνακ, όπως επισημαίνεται, ξεκίνησε από την Έρη, μια μαμά που αφιέρωνε πολύ χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας για το παιδί της, και την Άννα Μαρία, αθλητική διατροφολόγο με μεγάλη εμπειρία στη διατροφική ανάλυση συνταγών και στην ενημέρωση μεγάλων και μικρών σχετικά με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

    Οι δύο ιδρύτριες, δημιούργησαν μια σειρά από φρέσκα, χειροποίητα, θρεπτικά και νόστιμα σνακ για παιδιά, όπως θα τα έφτιαχνε κάθε γονιός στο σπίτι του.

    «Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που οι γονείς αντιμετωπίζουν τη διατροφή των παιδιών τους και να βοηθήσουμε στην υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία, δίνοντας όμως πίσω σε κάθε μαμά και μπαμπά κάτι σημαντικό: λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για τους ίδιους και την οικογένειά τους», αναφέρει η Έρη Χρηστογιάννη, συνιδρύτρια του Sporos Meals.

    Με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας τους, που αποτελείται από παιδίατρο και παιδοδιατροφολόγο, δημιουργήθηκαν πρωτότυπα σνακ με «κρυμμένα» όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, όπως είναι το κράκερ ρεβιθιού, το μπισκότο βρώμης με λιναρόσπορο, τα κριτσίνια μήλου με κουρκουμά, τα κράκερ με κακάο και μέλι, τα μπαλάκια ενέργειας με γεύση τσουρέκι και άλλα.

    «Τα σνακ για παιδιά που δημιουργήσαμε είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, σε συνδυασμό με μια γενικότερη ισορροπημένη διατροφή», δηλώνει η Άννα Μαρία Βολανάκη, συνιδρύτρια της εταιρείας.

    «Μαζί με τον σεφ της ομάδας μας, πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δοκιμές μέχρι να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Ομοσπονδία Λιμενικών: Πρωτοφανής διαδικασία μεταθέσεων “τιμωρεί” τα στελέχη με περισσότερα μόρια

    Οπτική ίνα για γρήγορο και φθηνότερο ίντερνετ το μεγάλο στοίχημα – Ο ρόλος των vouchers

    Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την κατάθεση βιογραφικών – Οι θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ