Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Σπας Ρούσεφ: Ποιος είναι ο Βούλγαρος μεγιστάνας που παντρεύει την κόρη του στη βίλα – παλάτι στο Πόρτο Χέλι

Ο Σπας Ρούσεφ, με τη σύζυγό του, Ντιλιάνα και την κόρη τους, Κρίστα που παντεύεται

Πολυτελής γάμος με 1.000 καλεσμένους από τη Βουλγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μπορούσε να μην ενδιαφέρει αυτή η είδηση αν το κοσμικό γεγονός δεν γινόταν στο Πόρτο Χέλι και στην χλιδάτη βίλα που κάποτε είχε στην κατοχή της η πρώην βασιλική οικογένεια Γλίξμπουργκ.

Η Κρίστι Ρούσεφ, μοναχοκόρη ενός από τους πλουσιότερους Βούλγαρους επιχειρηματίες, του Σπας Ρούσεφ, παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της John Α. Okemah και το μαγικό μέρος του Αγίου Αιμιλιανού έγινε για 4 ημέρες το επίκεντρο του διεθνούς jet set. Από την περασμένη Πέμπτη γιορτάζουν το γάμο της χρονιάς, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα αλλάξουν όρκους αγάπης και αύριο θα γίνει ένα ακόμη πάρτι. Γαμήλιο δείπνο και πάρτυ πραγματοποιήθηκαν στο beach venue Vinya Petrothalassa ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη.

Η κόρη του 70χρονου «βασιλιά» των τηλεπικοινωνιών στη Βουλγαρία και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Λέφσκι, ζει στην Αμερική κι εργάζεται σε μεγάλο επενδυτικό fund. Εκεί γνώρισε τον αγαπημένο της, που επίσης εργάζεται σε μεγάλη επενδυτική εταιρεία, και αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ιδανικό μέρος για γάμος και χλιδάτη δεξίωση το «Μονακό της Ελλάδας», το Πόρτο Χέλι. Πολλώ δε μάλλον αν είσαι ιδιοκτήτης μιας από τις πιο ωραίες βίλες της περιοχής.

Οι πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι ο Σπας Ρούσεφ έχει προσλάβει ισραηλινή εταιρεία, εξειδικευμένη στη διοργάνωση εκδηλώσεων, για να φτιάξουν το ντεκόρ και να επιμεληθούν τις λεπτομέρειες του γάμου της χρονιάς, όπως το επιθυμεί ο ζάμπλουτος Βούλγαρος. Το νυφικό επιμελήθηκε η Σίλια Κριθαριώτη.

Ολη η περιοχή ήταν ανάστατη τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να υποδεχθεί τους 1.000 εκλεκτούς καλεσμένους σε ένα ξέφρενο γαμήλιο πάρτι χθες και σήμερα. Και σίγουρα ο Σπας Ρούσεφ δεν φείδεται χρημάτων καθώς η περιουσία του ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Το σπίτι στο Πόρτο Χέλι

Ο γεννημένος το 1954 Βούλγαρος επιχειρηματίας ζει μόνιμα στο Λονδίνο κι έγινε ευρέως γνωστός και στην Ελλάδα όταν πρόσφερε πριν από μερικά χρόνια γύρω στα 10 εκατ. ευρώ για να αγοράσει την πολυτελή βίλα στον Αγιο Αιμιλιανό που άνηκε τότε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ.

Λάτρης της Ελλάδας και ειδικά της περιοχής στο Πόρτο Χέλι, ο Ρούσεφ έρχεται συχνά στο πολυτελές εξοχικό του το οποίο έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, επηρεασμένη από αραβική τεχνοτροπία.

Με 12 κρεβατοκάμαρες, πριβέ παραλία, συντιβάνια, μεγάλη πισίνα 30 μέτρων, ένα όμορφο κτίσμα επενδυμένο με πλακάκια που ήρθαν απευθείας από το Μαρόκο, μοναδικά κομμάτια για την επίπλωση αλλά και πολλούς πίνακες ζωγραφικής και σπάνια βιβλία που έφερε ο Ρούσεφ, βάζοντας τη δική του πινελιά.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στον λογαριασμό του στο Instagram αλλά και σε αυτόν της συζύγου της, Ντιλιάνα, καταλαβαίνει την αγάπη του για την Ελλάδα και για το εκπληκτικό σπίτι που απέκτησε.

John Okemah – Christa Rousseva, το αγαπημένο ζευγάρι

Βρίσκουμε για παράδειγμα φωτογραφίες πριν από περίπου ένα χρόνο μέσα από το σπίτι στον Αγιο Αιμιλιανό όπου είναι στρωμένο ένα τραπέζι δίπλα στην πισίνα και εορτάζονται τα γενέθλια της αγαπημένης συζύγου του Βούλγαρου μεγιστάνα.

Σ’ αυτόν τον εκπληκτικό χώρο, με τον απίστευτο κήπο και τη θέα στο Μυρτώο Πέλαγος η οικογένεια Ρούσεφ ζει μια από τις ωραιότερες στιγμές της με το γάμο της Κρίστα Ρούσεβα, την οποία έχουν μεγάλη αδυναμία οι γονείς της.

Και φυσικά η κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης παίζει το ρόλο της, γι’ αυτό και η πρόσληψη εξειδικευμένης εταιρείας από το Ισραήλ.

Η χλιδάτη ζωή και οι «γαλαζοαίματοι»

Αλλωστε, ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και η σύζυγός του δεν κάνουν τίποτε τυχαίο στη ζωή τους. Ούτε καν και οι αναρτήσεις τους στα social media με τις οποίες δεν προσπαθούν να κάνουν επίδειξη πλουτισμού, αλλά δείχνουν άνετοι, περνούν μια όμορφη ζωή με φίλους και συγγενείς, μια ζωή την οποία μοιράζονται στις ακριβές συνοικίες του Λονδίνου και τις συναναστροφές ακόμη και με μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, και στην απλότητα της ομορφιάς του τοπίου στο Πόρτο Χέλι το οποίο επισκέπτονται όλο και πιο συχνά, όχι μόνο το καλοκαίρι.

Ο Ρούσεφ αρέσκεται να επιδεικνύει την αγάπη του για την τέχνη

Η οικογένεια Ρούσεφ δεν ήρθε τυχαία να αγοράσει το συγκριμένο ακίνητο. Είχε φιλικές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια των Γλίξμπουργκ, και ειδικά με τον Παύλο και τον Νικόλα, είχε φιλοξενηθεί στις Σπέτσες και την Υδρα, και όταν αποφασίστηκε η πώληση της βίλας στον Αγιο Αιμιλιανό, αμέσως εκδήλωσε ενδιαφέρον να γίνει αυτός ιδιοκτήτης.

Αυτή η ήρεμη ζωή του Βούλγαρου επιχειρηματία δεν έχει καμιά σχέση βεβαίως με τα προηγούμενα χρόνια της επιχειρηματικής του ανέλιξης, των εξαγορών, των στενών σχέσεων με πολιτικούς της χώρας του, για τις οποίες μάλιστα κατηγορήθηκε εντόνων.

Ο Σπας Ρούσεφ, ένας πανέξυπνος businessman που έζησε τα χρόνια της κομμουνιστικής διακυβέρνησης, που εκμεταλλεύτηκε το έπακρο το άνοιγμα της αγοράς και που μετατράπηκε σε κορυφαίο παράγοντας της Βουλγαρίας.

Πριν από ένα μήνα περίπου γιόρτασε τα 70α του γενέθλια έχοντας καταφέρει να γίνει ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας ξεκινώντας από τα χαμηλά. Ακόμη και δάσκαλος σε οικοτροφείο εργάστηκε μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο VIF.

Όμως, οι πόρτες άνοιξαν για τον πολιτικό και επιχειρηματικό στίβο όταν εργάστηκε ως οδηγός του στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος, Στόγιαν Μάρκοφ και στη συνέχεια, με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, ως άνθρωπος του βουλευτή Πέτκο Σιμεόνοφ.

Η μητέρα, Ντιλιάνα και η κόρη

Τα πρώτα χρόνια της πτώσης του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία είναι χαοτικά. Αίφνης κάποιοι γίνονται πάμπλουτοι χωρίς ποτέ να μάθουμε την προέλευση των χρημάτων ενώ κάποιοι χτίζουν καριέρες και συμμαχίες που θα τους χρειαστούν στο μέλλον.

Ο Ρούσεφ διορίζεται αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Βοήθειας η οποία διαχειριζόταν τα κεφάλαια που έρχονταν για την ανασυγκρότηση της Βουλγαρίας.

Ο δρόμος του Ρούσεφ προς την κορυφή ανοίγει και πλέον αρχίζει να γίνεται δυνατός. Το όνομά του εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο το 1993, αναγκάζεται να φύγει για το Λονδίνο, αλλά ποτέ δεν αποδεικνύεται τίποτε.

Ισως η φυγή του στη Βρετανία να έγινε και για έναν άλλο λόγο, μια οικογενειακή τραγωδία που σημάδεψε τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Η Κρίστα Ρούσεβα

Ο Ρούσεφ είχε ένα γιο, τον Μίτκο, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και βρέθηκε στο κενό από το 10ο όροφο ενός κτιρίου που τότε διέμεναν.

Στο Λονδίνο που μετακόμισαν για να ξεχάσουν η Ντιλιάνα κάνει δύο ακόμη παιδιά, τον Εβγκένι και την Κρίστα.

Οι μεγάλες business

Στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας ο Ρούσεφ με συνέταιρο τον Λ. Μίντσελ ιδρύουν την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telelink μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να αποκτήσει τον έλεγχο του βουλγαρικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού BTC. Σύμμαχός του τότε ο ιρανός επιχειρηματίας Eskandar Maleki.

Η εταιρεία του Telelink γίνεται ο μεγαλύτερος προμηθευτής στη χώρα του και αρχίζει να κατακτά σημαντικό μερίδιο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Στη συνέχεια επεκτείνεται αγοράζοντας την εκδοτική εταιρείας Liberis Media Group Bulgaria, αποκτά το ξενοδοχείο Radisson στη Σόφια καθώς και το Hilton ενώ εμπλέκεται και στο ποδόσφαιρο αποκτώντας τη Λέφσκι Σόφιας.

Μεγάλο deal που τον απογειώνει είναι η εξαγορά της VivaCom αντί 330 εκατ. ευρώ το 2015 ενώ έξι χρόνια αργότερα αποκτά και την συνδρομητική τηλεόραση Bulsatcom αντί 130 εκατ. ευρώ.

Αίφνης, το 209 ο Ρούσεφ αποφασίζει και πουλά στην γνωστή και στην Ελλάδα, λόγω Nova, την United Group, έναντι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρούσεφ ποτέ δε μιλά για το παρελθόν του, τις δουλειές του και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Μιλά μόνο για το φιλανθρωπικό του έργο και την αγάπη του για την τέχνη.

Μια ιστορία, όμως, από το μακρινό 2003 πάντα θα τον συνοδεύει κι επανέρχεται συχνά στα βουλγαρικά μέσα.

Εκείνη τη χρονιά σκάει βόμβα στο αυτοκίνητο του Ivan Todorov, γνωστού και ως «Γιατρού». Πρόκειται για διαβόητο λαθρέμπορο ο οποίος τότε γλιτώνει τη ζωή του, αλλά δολοφονείται 3 χρόνια μετά.

Στο αυτοκίνητό του η αστυνομία βρίσκει φωτογραφίες από μια σύναξη σε πολυτελές γιοτ στο Μονακό όπου εμφανίζονται να παίζουν χαρτιά ο «Γιατρός», ο Milen Velchev (τότε υπουργό Οικονομικών), ο  Plamen Petrov (τότε υπουργό Μεταφορών) και ο Miroslav Sevlievski (βουλευτής του τότε κυβερνώντος κόμματος, NDSV).

Την εκδρομή αυτή έχει οργανώσει ο Ρούσεφ, ξεσπάει σκάνδαλο στη Βουλγαρία και παραιτείται ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Μπόρις Μπορίσοφ που αργότερα έγινε πρωθυπουργός. Ο Μπορίσοφ είχε εμποδίσει την έρευνα, ο Ρούσεφ και οι άλλοι γλιτώνουν, όμως, όλοι μιλούν για τη διαπλοκή της πολιτικής με τις business.

Ομως, ο Ρούσεφ ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάτι και πλέον ζει μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο έχοντας το παλάτι στον Αγιο Αιμιλιανό ως «πετράδι» στο στέμμα της περιουσίας του.

Διαβάστε επίσης:

UBS & Goldman Sachs: Ποιες αλλαγές φέρνει η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απόφαση ΣτΕ για δασικές εκτάσεις: Ποιοι ιδιοκτήτες και πώς μπορούν να αποδεσμεύσουν το ακίνητό τους ακόμα κι αν έχει παρέλθει η προθεσμία

ΕΑΣ: Fake επενδυτική πρόταση από Ξενοκώστα, δεν έχει ιδέα ο Κουβανός έμπορος όπλων – Αποκάλυψη mononews