• Business

    SpaceX (Elon Musk): Προσφορά μετοχών σε αποτίμηση ρεκόρ 210 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla και SpaceX


    Η SpaceX  θα πραγματοποιήσει προσφορά υφιστάμενων μετοχών στην τιμή των 112 δολαρίων η κάθε μία.

    Πρόκειται για τιμή υψηλότερη από την αναμενόμενη που αυξάνει την αξία της εταιρείας διαστημικών και δορυφορικών εφαρμογών του Elon Musk κοντά στα 210 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Η εταιρεία αποτιμήθηκε για τελευταία φορά στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, σε συναλλαγή που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο, ανέφερε το Bloomberg News.

    Η δεύτερη πιο πολύτιμη startup στον κόσμο αποφάσισε να τιμολογήσει την τρέχουσα προσφορά της -μια συναλλαγή που επιτρέπει σε υπαλλήλους και στελέχη ή επενδυτές να πουλήσουν μετοχές- σε υψηλότερη τιμή από την αποτίμηση των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συζητήθηκε τον περασμένο μήνα, λόγω της σημαντικής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί, αναφέρουν άτομα που διατηρούν την ανωνυμία τους.

    Η νέα αποτίμηση αποτελεί ρεκόρ για αμερικανική ιδιωτική εταιρεία, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από την αποτίμηση των 268 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ByteDance Ltd., μητρικής της εταιρείας φαινόμενο, TikTok.

    Ήδη, η SpaceX βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με ορισμένες από τις μεγαλύτερες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση.

    Οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί και το μέγεθος της προσφοράς μετοχών θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο από τους πωλητές όσο και από τους αγοραστές.

    Εκπρόσωποι της SpaceX, επίσημα γνωστής ως Space Exploration Technologies Corp. δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλον Μασκ: «Μαζεύει» τις βρισιές στους διαφημιζόμενους αλλά δεν θέλει λογοκρισία  

    SpaceX: Επιτυχής η εκτόξευση του Starship, επέστρεψε στη γη το προωθητικό σύστημα Super Heavy

    Έλον Μασκ: «Ok» από τους μετόχους της Tesla για την αμοιβή του ύψους $56 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ