• Business

    Σοφία Σωτηράκου Τριάντη: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για την Q&R – Εγκρίθηκε το ΚΟΔ των €19,1 εκατ.

    Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου

    Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου


    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μετά από δύο σερί αναβολές η ΕΓΣ της εισηγμένης πληροφορικής Q&R, η οποία και ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 19,1 εκατ. ευρώ, με τη βασική μέτοχο Σοφία Σωτηράκου Τριάντη να τονίζει ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και είναι πλέον έτοιμη να προχωρήσει σε εξαγορές.

    Όπως είπε η ίδια κατά τη διάρκεια της ΕΓΣ, ο λόγος που επένδυσε στην Q&R ήταν γιατί εμπειστεύεται την εταιρεία και τη διοίκηση και θεωρεί ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και επέκτασης σε άλλους κλάδους που μέχρι στιγμής δεν έχει έντονη παρουσία.

    «Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία έχει προγραμματίσει εξαγορές μικρών αλλά και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου» μέσω των οποίων η εισηγμένη θα μεγαλώσει και παράλληλα θα εκπληρώσει και τους στόχους της διοίκησης που πολλές φορές έχει επισημάνει ο κ. Πασχαλάκης, CEO της εταιρίας.

    Η κ. Σωτηράκου δεσμεύτηκε να δανείσει με χαμηλό επιτόκιο για να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγορές. «Θωρώ ότι η κίνηση αυτή είναι ευνοικότερη για τους μετόχους, καθώς δεν θα κληθούν να συμμετάσχουν a priori σε μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου».

    Μετά από αυτό, η ΕΓΣ ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 19,1 εκατ. ευρώ διάρκειας 18+6 μήνες με επιτόκιο euribor τριμήνου.

    Παράλληλα η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ να προχωρήσει μέσα στην επόμενη 5ετία είτε σε ΑΜΚ είτε με ΜΟΔ για να αποπληρωθεί το δάνειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Τι απάντησε στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την αναβολή της ΓΣ και το ΜΟΔ

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΔΜΗΕ, ΚΟΥΕΣ και ΠΡΟΦ

    ΕΛΕΤΑΕΝ: Επενδύσεις 110 εκατ. στην αιολική ενέργεια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024



    ΣΧΟΛΙΑ