Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Sony: Το Playstation απογείωσε τα κέρδη και έσοδα τριμήνου

Kenichiro Yoshida. CEO SONY

Kenichiro Yoshida. CEO SONY

Aυξηση στα κέρδη της κατά 13% είδε η Sony, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, λόγω των αυξανόμενων πωλήσεων σε είδη μουσικής, αισθητήρων εικόνας, αλλά κυρίως του Playstation και των videogames, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τα τριμηνιαία κέρδη του ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας, σημείωσαν ρεκόρ, καθώς ανήλθαν σε 363,9 δισεκατομμύρια γιεν, ή 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 321,5 δισεκατομμύρια γιεν το προηγούμενο έτος.

Οι τριμηνιαίες πωλήσεις για τον κατασκευαστή των PlayStation και των τηλεοράσεων Bravia αυξήθηκαν κατά 22% στα 3,7 τρισεκατομμύρια γιεν (24,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2023, ο κολοσσός αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για ολόκληρο το 2023, καθώς οι δραστηριότητές της που αφορούσαν το PlayStation και τον τομέα της ψυχαγωγίας, διατήρησαν τη δυναμική τους, ακόμη και όταν η υποτονική παγκόσμια οικονομία έπληττε άλλα τμήματα της επιχείρησης.

Η μονάδα gaming της Sony έχει παραμείνει ισχυρή, καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να αγοράζουν την κονσόλα PlayStation 5, ενώ πουλήθηκαν 8,2 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, το οποίο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι στοχεύει σε πωλήσεις 25 εκατομμυρίων μονάδων PS5 το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Αρωγός το ασθενέστερο γιεν

Παράλληλα, όπως και άλλες ιαπωνικές εταιρείες, η Sony επωφελήθηκε από τις πρόσφατες τάσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Το γιεν έχει αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου, ενισχύοντας την αξία των κερδών στο εξωτερικό, κατά τη μετατροπή στο ιαπωνικό νόμισμα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι πωλήσεις ήταν ισχυρές σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, games και δραστηριότητες δικτύωσης και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, όπως μουσική και ταινίες.

Οι πωλήσεις ηχογραφημένης και δημοσιευμένης μουσικής, τα εμπορεύματα και τα έσοδα από την αδειοδότηση αυξήθηκαν, ανέφερε η Sony.

Η αύξηση των πωλήσεων αισθητήρων εικόνας για προϊόντα κινητής τηλεφωνίας συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων.

Ταινίες – Επιτυχίες

Στον τομέα της εικόνας, τα έσοδα από τηλεοπτικές και ψηφιακές άδειες steaming και οι πωλήσεις προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους μετά από κάποιες επιτυχημένες κυκλοφορίες ταινιών.

Οι επιτυχίες περιλάμβαναν το “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τον υπερήρωα, και το “The Equalizer”, με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington.

Η Sony σημείωσε ότι η αύξηση των συνδρομητών στην υπηρεσία κινουμένων σχεδίων Crunchyroll, βοήθησε επίσης στα κέρδη.

Επιπλέον η εταιρεία αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη της στα 920 δισεκατομμύρια γιεν (6,1 δισεκατομμύρια δολάρια), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 880 δισεκατομμυρίων γιεν (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η τελευταία πρόβλεψη εξακολουθεί να είναι κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο γιεν που κέρδισε το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Διαβάστε επίσης: 

Walmart: «Στα σκαριά» deal άνω των $2 δισ. για την εξαγορά της Vizio – Πού εστιάζει

Heineken: Προειδοποιεί για δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες – Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων το 2023

Lamda Development: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €139.777