Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Sony: Μεγαλοστέλεχος της Disney αναλαμβάνει CEO στην Ινδία

Gaurav Banerjee

Gaurav Banerjee (Πηγή: Linkedin)

Επικεφαλής της Walt Disney αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της Sony στην Ινδία, προκειμένου να ηγηθεί των τηλεοπτικών και άλλων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης, δήλωσαν στο Reuters σήμερα Τρίτη δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Gaurav Banerjee, υπέβαλε την παραίτησή του από τη μονάδα της Disney στην Ινδία, όπου ήταν επικεφαλής περιεχομένου για την υπηρεσία streaming Hotstar, καθώς και επικεφαλής των επιχειρήσεων τηλεοπτικών καναλιών της εταιρείας σε αγορές με γλώσσα ομιλίας τα χίντι.

Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Banerjee θα ενταχθεί στη Sony σε περίπου δύο μήνες, όμως η Disney αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η Sony και ο Banerjee δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήσεις του Reuters.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η ιαπωνική Sony δήλωσε ότι αναζητούσε διάδοχο του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της στην Ινδία, NP Singh, ο οποίος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει.

Σημειώνεται ότι η Sony “τρέχει” 26 κανάλια στην Ινδία, τα οποία μεταδίδουν από γενική ψυχαγωγία μέχρι αθλήματα και ταινίες. Διαθέτει επίσης και μια υπηρεσία streaming.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, ναυάγησε μια προγραμματισμένη συγχώνευση με την ινδική Zee Entertainment, η οποία θα είχε δημιουργήσει μια επιχείρηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, η ινδική Zee Entertainment, ήταν εκείνη που προχώρησε σε αθέτηση συμφωνίας, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, δεν είχε να πληρώσει το συμφωνημένο ποσό των περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την αμερικανική εταιρεία για τη μετάδοση αγώνων κρίκετ στην Ινδία.

Η αποχώρηση του Banerje από τη Disney έρχεται, καθώς η αμερικανική εταιρεία ζητεί την έγκριση των ινδικών ρυθμιστικών αρχών, για να συγχωνεύσει τα μέσα ενημέρωσης της στην Ινδία με εκείνα της Reliance, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας της Ινδίας.

Διαβάστε επίσης: 

Sony: Σε υψηλό 18 μηνών η μετοχή μετά την ανακοίνωση για buyback και split

Paramount: Νέα πρόταση 26 δισ. δολαρίων από Apollo και Sony

Sony Music Group: Προειδοποίηση στις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης να μην χρησιμοποιούν καλλιτέχνες της για εκπαίδευση μοντέλων AI