• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Το 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Ασφαλιστική

    Ο Πρόεδρος της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης

    Σωκράτης Κόκκαλης


    Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ευρώπη Ασφαλιστική παρουσίασε ο Σωκράτης Κόκκαλης και τα στελέχη της Intracom, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης.

    «Με την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστική θα έχουμε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής στην αγορά, διότι υπάρχει ένα κύμα εξαγορών των ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες.

    Η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την ενίσχυση παρουσίας ελληνικών εταιρειών στον ασφαλιστικό κλάδο, διότι είναι ένας κλάδος που έχει υστέρηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

    Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ασφαλιστική συνείδηση όπως αυτή που έχουν οι χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε», δήλωσε.

    Συμπλήρωσε πως «υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται από τα στελέχη των δύο εταιρειών, με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με μεγαλύτερο μέτοχο της Intracom», ενώ πρόεδρος θα οριστεί ο Σωκράτης Κόκκαλης και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μακρόπουλος, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από λίγο.

    Θυμίζουμε πως ο όμιλος αποφάσισε την εξαγορά του 65% της ασφαλιστικής.

    Η ΚΛΜ θα μετονομαστεί σε Ευρώπη Holding και θα έχει στην ομπρέλα της το 100% της ασφαλιστικής, ενώ ο στόχος για την απόδοση των κεφαλαίων της Intracom τέθηκε κοντά στο 20%.

    Σωκράτης Κόκκαλης

    Διαβάστε επίσης

    Σωκράτης Κόκκαλης: Deal εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστικής από τον «σοφό της Intracom» – Η συμφωνία των 100 εκατ. ευρώ και οι εφοπλιστές

    Intracom Holdings: Η επίσημη ανακοίνωση Κόκκαλη για την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστικής
    Σωκράτης Κόκκαλης: Ο businessman που ζει τη «δεύτερη» επιχειρηματική του νεότητα – Άρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ