Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σοκ στις αγορές: Στα 1,3 δολάρια , η στερλίνα (δείτε σχεδιαγράμματα και live την ισοτιμία )

Ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο τα 1,3 δολάρια η στερλίνα, μετά τα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τον Απρίλιο. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Business Insider (δείτε εδώ live την διακύμανση) , η στερλίνα σημειώνει κέρδη έναντι 16 βασικών διεθνών νομισμάτων μετά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 2,3% τον Απρίλιο. Τα στοιχεία έδωσαν ανοδική ώθηση στο βρετανικό νόμισμα βοηθώντας το να σπάσει το ψυχολογικό όριο των 1,3 δολαρίων ΗΠΑ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο

Ανέκαμψαν τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία, μετά την απότομη πτώση του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν μια δυναμική εκκίνηση το β’ τρίμηνο.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και τοποθετούσαν την αύξηση στο 1,5%.

Σε ετήσια βάση, ήτοι συγκριτικά με τον περυσινό Απρίλιο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4%, ξεπερνώντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 2,3%.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά στοιχεία προστίθενται σε μια σειρά ενδείξεων πως η βρετανική οικονομία ανακάμπτει το δεύτερο τρίμηνο μετά το υποτονικό πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του πληθωρισμού και οι ισχνές μισθολογικές αυξήσεις επηρέασαν αρνητικά την καταναλωτική δαπάνη στην χώρα τους πρώτους τρεις μήνες του 2017, προκαλώντας επιβράδυνση όλης της οικονομίας.