Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σοφία Εφραίμογλου: Απαιτούνται ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις

Η κα Σοφία Εφραίμογλου σε στιγμιότυπο από το Forum Bio3-2024 (Πηγή ΑΠΕ)

«Για να επιταχυνθεί η μεγέθυνση των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων είναι απαραίτητες παρεμβάσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να αξιοποιούν το μέγεθος της Ενιαίας Αγοράς και να βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μέσω της ενίσχυσης των αγορών καινοτομικών κεφαλαίων της Ε.Ε., της απλούστευσης κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο».

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μιλώντας,  στο Forum Bio3-2024 και στην ενότητα: «Empowering creativity – Strategies for fostering innovation» .

Όπως αναφέρει ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα στοιχεία ενός οικοσυστήματος που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, οι στρατηγικές που στηρίζουν την ανάπτυξη της καινοτομίας, οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες του μέλλοντος, καθώς και οι απαραίτητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρεμβάσεις.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το ελληνικό οικοσύστημα ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση και η εξέλιξή του, μέσα σε λίγα χρόνια, υπήρξε εντυπωσιακή.

Η κυρία Εφραίμογλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει φιλοξενήσει πάνω από 500 επιχειρηματικές ομάδες, στις οποίες παρέχεται στήριξη όχι μόνο κατά τη δημιουργία τους αλλά και στην προσπάθειά τους για μεγέθυνση και ανάπτυξη, με πιστοποιημένους μέντορες σε θέματα, μεταξύ άλλων, στρατηγικής, μάρκετινγκ, προώθησης πωλήσεων, καθώς και με τη συμμετοχή τους σε περισσότερες από 50 διεθνείς οργανώσεις καινοτομίας.

Σε ότι αφορά στη γυναικεία επιχειρηματικότητα τόνισε ότι «αν και η καινοτομία δεν έχει φύλο, ενθαρρύνεται μέσα από μια σειρά δράσεων κατάρτισης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και μέσα από την ένταξη στη ΘΕΑ σε ετήσια βάση αμιγώς γυναικείων καινοτόμων startups, παρέχοντας τους ένα πλέγμα υπηρεσιών».

Τέλος, η πρόεδρος τόνισε ότι για να επιταχυνθεί η μεγέθυνση των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων είναι απαραίτητες παρεμβάσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να αξιοποιούν το μέγεθος της Ενιαίας Αγοράς και να βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μέσω της ενίσχυσης των αγορών καινοτομικών κεφαλαίων της ΕΕ, της απλούστευσης κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Διαβάστε επίσης:

FT: Το comeback των ελληνικών τραπεζών απειλείται από το παρελθόν τους;

Morgan Stanley: Η αγορά υποτιμά τις επιδόσεις και τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ο Γιώργος Γάκας νέος Συνδιευθύνων Σύμβουλος