Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Snap: Απογοήτευση στους επενδυτές για την αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο

Διευθύνων Σύμβουλος του Snap, Evan Spiegel

Διευθύνων Σύμβουλος του Snap, Evan Spiegel

Με ισχυρές απώλειες κινείται στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Snap, καθώς η εταιρεία απογοήτευσε με την αδύναμη καθοδήγησή της για το τρέχον τρίμηνο, αν και έπιασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το προηγούμενο.

Ειδικότερα η Snap ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 0,02 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα έσοδά της ήταν στα 1,24 δισ. δολάρια, ελαφρά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις (1,25 δισ. δολάρια) αλλά αυξημένες κατά 16% σε σχέση με πέρσι.

Οι παγκόσμιοι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες διαμορφώθηκαν στα 432 εκατομμύρια έναντι εκτίμησης για 431,1 εκατ., ενώ  ο μέσος όρος των εσόδων ανά χρήστη ήταν στα  2,86 δολάρια έναντι εκτίμησης για  2,91 δολάρια.

Η Snap ανέφερε πως  τα έσοδα τρίτου τριμήνου θα κυμαίνονται μεταξύ 1,335 και 1,375 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 1,355 δισεκατομμύρια δολάρια στη μέση τιμή του εύρους. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 70 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι αναλυτές μια μέση τιμή στα 110 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε σε επιστολή των επενδυτών ότι πραγματοποιεί σταδιακές επενδύσεις σε τομείς όπως οι υποδομές, το προσωπικό και το μάρκετινγκ και ότι συνεχίζει «να βιώνει τον αντίκτυπο μιας αυξανόμενης νομικής και κανονιστικής επιβάρυνσης στη δομή του κόστους μας».

Διαβάστε επίσης

Apple: Ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις παρά τη μείωση των πωλήσεων στην Κίνα

Intel: Κόβει το 15% του εργατικού της δυναμικού

Amazon: Απογοήτευσε με τα έσοδα τριμήνου και τo guidance της