• Business

    Επίθεση Σκρέκα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Να κάνει ελέγχους για τις τιμές, δεν έχει επιβάλλει ένα πρόστιμο

    • Άννα Διανά
    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Την ώρα που στο μικροσκόπιο της ΔΙΜΕΑ έχουν μπει επτά πολυεθνικοί όμιλοι, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει ελέγχους.

    «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανεξάρτητη Αρχή και μπορεί να κάνει ελέγχους και να δει αν υπάρχουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές, γιατί είμαστε πιο ακριβοί εδώ» είπε ο κ. Σκρέκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του mononews στο περιθώριο του 6oυ Athens Invest Forum.

    «Το ίδιο συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη ή εδώ όλοι πάνε και συμφωνούν και έχουν τα προϊόντα των πολυεθνικών πιο υψηλά; Το έχει κάνει αυτό;» σημείωσε ο υπουργός.

    «Εμείς θέλουμε ελέγχους και ένα πρόστιμο δεν έχει μπει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρεία τροφίμων ή καταναλωτικών προϊόντων το τελευταίο διάστημα για τις τιμές» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αν δεν μπορεί δεν μπορεί να κάνει ελέγχους τότε να μην κάνει ρεπορτάζ και να λέει ότι είμαστε οι πιο ακριβοί.

    «Ή υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να λέει τίποτε. Άρα για να έχουμε πρόβλημα και να είμαστε οι πιο ακριβοί κάτι συμβαίνει γιατί δεν το ελέγχει» πρόσθεσε.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ελέγχουν τους προμηθευτές για τις τιμές και την παραβίαση των περιθωρίων κέρδους. Μεταξύ των εταιρειών βρίσκονται και επτά πολυεθνικοί όμιλοι με τους ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ να ελέγχουν αν υπάρχουν παραβάσεις στα περιθώρια κέρδους και αν δικαιολογούνται οι τιμές.

    «Τώρα δημιουργείται ο πληθωρισμός της απληστίας γιατί τώρα πέφτει το κόστος των πρώτων υλών αλλά οι τιμές παραμένουν ψηλά, αυτό θέλουμε να σταματήσουμε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Την ίδια ώρα η λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για τη μόνιμη μείωση τιμής έχει αυξηθεί στις 23 και με 10 προϊόντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Κανένας δισταγμός στην επιβολή προστίμων – Ποια προϊόντα ελέγχουμε εντατικά

    Χρήστος Αργυρού: Με άρωμα τσαγιού το άλμα της Β.Σ. Καρούλιας

    Γαλακτοβιομηχανία: Ποιοι διασώθηκαν και ποιοι βούλιαξαν στην κρίση του γάλακτος



    ΣΧΟΛΙΑ