Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σκληραίνουν τη στάση τους οι γερμανικές τράπεζες απέναντι στα «κόκκινα» δάνεια

deutsche bank

Κομμένες οι… χάρες σε όσους δεν πληρώνουν τα δάνεια που έχουν λάβει από γερμανικές τράπεζες. Αυτό είναι το μήνυμα (με πολλούς αποδέκτες) που έστειλε από τα Ποσειδώνια ο επικεφαλής ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων της Deutsche Bank, Klaus Stoltenberg, καλώντας τα γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα να δράσουν πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μιλώντας στο TradeWinds Shipowners Forum των Ποσειδωνίων, ο Klaus Stoltenberg ξεκαθάρισε ότι οι γερμανικές τράπεζες δεν έχουν πλέον περιθώριο καθυστερήσεων, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, και αυτό σημαίνει για τις τράπεζες αυξημένες προβλέψεις απομείωσης απαιτήσεων και «αποκρυστάλλωση» των απωλειών.

«Πιστεύω ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε και σχολίασε: «Αυτό μπορεί να είναι κακό νέο για κάποιους από τους πελάτες, αλλά θα υπάρξουν άλλοι που θα πάρουν τη θέση τους και αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κάτι κακό».

Νωρίτερα, ο Stoltenberg είχε επισημάνει πως η απόφαση να δώσει μία τράπεζα δάνειο σήμερα έχει να κάνει με τις πραγματικές ροές χρήματος. «Αν αυτές δεν υπάρχουν, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν θα εξετάσετε ένα project», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

http://www.mononews.gr/ti-girevoun-sto-parisi-ellines-trapezites/52013