• Business

    Σκλαβενίτης: Nέο εργοστάσιο για την παραγωγή έτοιμων γευμάτων

    • Άννα Διανά
    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Με νέα εταιρεία εγκαινιάζει τη μεταφορά της βιομηχανικής παραγωγής έτοιμων γευμάτων στη Μαγούλα Αττικής, η Σκλαβενίτης.

    Με έδρα την Τανάγρα Βοιωτίας η εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «ΑΥΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Μ.Α.Ε.». και μετοχικό κεφάλαιο 13,824 εκατ. ευρώ έχει σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία προϊόντων διατροφής και οποιαδήποτε άλλη εργασία επ’ αυτών, καθώς και την προς τρίτους παροχή υπηρεσιών.

    Πρόεδρος είναι η Μαρία Σκλαβενίτου, διευθύνων σύμβουλος ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης και μέλη η Βασιλική Σκλαβενίτου, ο Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος, ο Μιχαήλ Καστρινάκης και η Αθανασία Ντούμα.

    Αποτελεί συνέχεια της εταιρείας που είχε συσταθεί το 2021 από την Ten Brinke, την ολλανδική developer που αναπτύσσει για τη Σκλαβενίτης βιομηχανικό κτίριο με καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής. Σε ένα οικόπεδο έκτασης περίπου 42.000 τ.μ. το μικτής βιομηχανικής χρήσης κτίριο διαρθρώνεται σε δύο μονάδες με το ισόγειο τμήμα έκτασης 16.800 τ.μ. και διώροφο, επιφάνειας 8.400 τ.μ..

    Οι επενδύσεις στο real estate

    Η οικογένεια Σκλαβενίτη επενδύει συστηματικά στο real estate είτε με το «καπέλο» μεγαλύτερου retailer της χώρας είτε με αυτό το βιομηχάνου.

    Τελευταίο απόκτημα είναι το παλιό εργοστάσιο της BHS, το πρώην Πίτσος, στην οδό Παρνασσού στον Ρέντη. Ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., το οποίο εγκαταλείφθηκε όταν η γερμανική βιομηχανία έβαλε τέλος στη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα.

    Τον περασμένο Μάρτιο πέρασε στην κατοχή της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, ενώ συστάθηκε παράλληλα και μια νέα εταιρεία, υπό την ονομασία «Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία». Το όνομα της εταιρείας μπορεί να παραπέμπει στη διαχείριση ακινήτων, όπως και ο βασικός ΚΑΔ να αφορά στην εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, ωστόσο οι δραστηριότητες, ωστόσο στον σκοπό της εταιρείας που φέρει το όνομα της ιστορικής βιομηχανίας,  οι δραστηριότητες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, από τις κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη έως την ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων και από τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων σε εστιατόρια self service μέχρι τις υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών  εκδηλώσεων.

    Εκτιμάται ότι οι εγκαταστάσεις του ακινήτου που εκτείνεται σε μια έκταση άνω των 51 στρεμμάτων θα αξιοποιηθούν  είτε ως logistic center είτε για τη συγκέντρωση των διάσπαρτων παραγωγικών μονάδων της οικογένειας Σκλαβενίτη.

    H βιομηχανική δραστηριότητα

    Υπενθυμίζεται ότι στην οικογένεια ανήκει η χαρτοβιομηχανία Γλάρος, η εταιρεία κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων και άλλων τροφίμων Baker Master, η Bonora που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και οργάνωσης εστιατορίων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων και συναφών υπηρεσιών και στην εμπορία καφέ και η Meat House, με δραστηριότητα στην εμπορία, επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία κρεάτων.

    Ο όμιλος πάντως, ενισχύει τη θέση του στην αγορά ακινήτων επενδύοντας συστηματικά στο real estate. Χαρακτηριστικό είναι ότι η The Mart το 2022 προχώρησε στην εξαγορά εννέα από τα 13 καταστήματα χονδρικής, που αριθμεί το δίκτυό της  έναντι 72,5 εκατ. ευρώ.  Την ίδια ώρα η θυγατρική της Σκλαβενίτης προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνεται στην κατασκευή κέντρου διανομής στον Ταύρο. Είναι οι πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ που εξαγόρασε η The Mart προ διετίας, συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ. Το νέο κέντρο θα ολοκληρωθεί εντός του 2025, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας της εταιρείας για τη διανομή των προϊόντων της.

    Διαβάστε επίσης

    Σκλαβενίτης-Lidl-Αλφαμέγα: Μάχη για τρεις στην αγορά της Κύπρου

    Σκλαβενίτης: Εξαγορά των υπεραγορών Παπαντωνίου στην Κύπρο

    Στο εξωτερικό η μάχη Σκλαβενίτη – Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ