Μέσα στο πρώτο 15θημερο του προσεχούς Ιουνίου αναμένεται να κριθεί η μάχη για το επιχειρηματικό μέλλον της Singular Logic. Στο διάστημα αυτό, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού πώλησης και να ζητηθούν πλέον, δεσμευτικές προσφορές από τα τέσσερα σχήματα, που έχουν προκριθεί.

 Σε σύγκριση με το παρελθόν, όπου το τότε συζητούμενο deal με τον εφοπλιστή Θεόφιλο Πριόβολο ναυάγησε, οι συνθήκες τώρα  δείχνουν να είναι ελκυστικότερες για τους δυνητικούς «μνηστήρες».  Και τούτο γιατί βελτιώθηκε το χρηματοοικονομικό προφίλ της  Singular Logic.

Αυτό έγινε μέσω κεφαλαιακής αύξησης ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου (στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου) από τον μητρικό όμιλο της ΜIG, που έφτασε να κατέχει το 99,61% της Singular Logic.

Η αύξηση  κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και κεφαλαιοποίηση χρέους, περιλαμβανομένων κοινών ομολογιακών δανείων, έκδοσης της τεχνολογικής εταιρείας, η ονομαστικής αξίας των οποίων ήταν 26 εκατ. ευρώ.  Τα εν λόγω δάνεια εκχωρήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από δύο συστημικές τράπεζες με discount της τάξης του 85% και στη συνέχεια κεφαλαιοποιήθηκαν.

Με αυτές τις κινήσεις το μετοχικό κεφάλαιο της Singular Logic αυξήθηκε σε 32,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της μειώθηκε  αισθητά, καθώς από  τα 54,8 εκατ. έπεσε στα 28,8 εκατ. ευρώ.

 H  δρομολογούμενη διαδικασία πώλησης , με τη ΕUROXX  να έχει αναλάβει το ρόλο συμβούλου , σηματοδοτεί  σημαντικού εύρους ανακατατάξεις στον κλάδο της πληροφορικής. Ανακατατάξεις που πηγάζουν από το γεγονός ότι η Singular Logic , εκτός από την τεχνογνωσία που διαθέτει σε ότι αφορά την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κατέχει μεγάλα μερίδια στο software για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα ολοκληρωμένα έργα, όπως επίσης και σε καθετοποιημένες αγορές του κλάδου, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο  επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Με συνέπεια ο νικητής του διαγωνισμού να κερδίζει «πόντους» και ερείσματα στην συγκεκριμένη κλαδική δραστηριότητα, στην οποία ο «χάρτης» θα αρχίσει να «φιλοτεχνείται» εκ νέου.

 Τα «σχήματα» και ποιο η αγορά θεωρεί «φαβορί»

Στην τρέχουσα φάση του διαγωνισμού, τα τέσσερα σχήματα που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές και συνεχίζουν τη «μάχη» της διεκδίκησης είναι:

Το πρώτο αφορά την Quest Holdings  του Θόδωρου Φέσσα σε συνεργασία με τη Soft One του Ομίλου του Πάνου Γερμανού. Η εμβέλεια των δύο αυτών επιχειρηματικών ονομάτων, κάνει πολλούς να τους θεωρούν ώς το μεγάλο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Το δεύτερο σχήμα απαρτίζεται από την Entersoft , με Διευθύνοντα Σύμβουλο και εκ των βασικών μετόχων, Αντώνη Κοτζαμανίδη, σε συνεργασία με την PROFILE του Μπάμπη Στασινόπουλου.

Τρίτο σχήμα είναι αυτό της τεχνολογικής OTS με την εταιρεία Volton, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας και ανήκει στους Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, ιδιοκτήτες και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης.

Η τετράδα κλείνει με την εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ Epsilon Net Γιάννη Μίχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «μνηστήρες» βρίσκονται αυτό το διάστημα στο ενημερωτικό στάδιο για το πώς θα «τρέξει» η δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Στην οποία θα περιλαμβάνεται η αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της Singular Logic, που θα παρέχεται μέσα από το data room.

Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να ζητηθούν στο διάστημα των δύο πρώτων βδομάδων του Ιουνίου, ενώ κρίσιμο σαφώς είναι το στοιχείο του «κουρέματος» των υφιστάμενων τραπεζικών δανείων, που είναι όλα στην τράπεζα Πειραιώς. Η διαπραγματεύσεις με την τράπεζα, ενδέχεται να απαιτήσουν και ένα επιβεβαιωτικό due diligence που θα αναδείξει και τον τελικό νικητή.