• Business

    Συνεχίζεται το αλαλούμ για τα δωρεάν διόδια σε τμήμα της Αθηνών – Κορίνθου

    Νίκος Ταχιάος (Υφυπουργός Υποδομών) - Παναγιώτης Παπανικόλας (Διευθυντής Ελλάδας της Vinci Concessions)-Γιωργος Γκιωνης (Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων)

    Νίκος Ταχιάος (Υφυπουργός Υποδομών) – Παναγιώτης Παπανικόλας (Διευθυντής Ελλάδας της Vinci Concessions)-Γιωργος Γκιωνης (Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων)


    Συνεχίζεται το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με το καθεστώς των δωρεάν διελεύσεων από την Αθηνών – Κορίνθου καθώς το υπουργείο Υποδομών και μεταφορών επισήμως ακολουθεί διαφορετική γραμμή από τα όσα επικαλέστηκε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης σχετικά με τις δωρεάν διελεύσεις των μονίμων κατοίκων και των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις εντός του Δήμου από τον οδικό άξονα της Ολυμπίας Οδού, ο οποίος ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου στη γέφυρα πλησίον του Ισθμού της Κορίνθου το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου και των εργασιών κατεδάφισης αποτελεί τη μοναδική οδό.

    Πηγές του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, ύστερα από την παρέμβαση του mononews για το ζήτημα, απάντησαν  ότι  θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και του επικεφαλής της παραχώρησης, η οποία είναι η γαλλική Vinci καθώς κατέχει το 29,9% της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν η γερμανική Hochtief, και οι ελληνικές Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Μάλιστα, η κατασκευαστική κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ που αποτελείται από τις κατασκευαστικές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ έχει αναλάβει την αποκατάσταση της γέφυρας

    Πρόσθεσαν, δε, ότι επίσημη γραμμή του υπουργείου παραμένει η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου, ο οποίος χαρακτήρισε ως στοίχημα να επιτευχθεί αδαπάνως η μετακίνηση ίδιους, όλων όσοι μέχρι τώρα έκαναν χρήση του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που για αρκετούς μήνες θα παραμείνει αποκλεισμένο.

    Το πρόβλημα των κατοίκων και των εργαζομένων – Η βιασύνη του Δημάρχου για τα δωρεάν διόδια

    Με την κατεδάφιση της αερογέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου, η οποία κρίθηκε απαραίτητη από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών και ζητήθηκε η συνδρομή της Intrakat, όσοι μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ή εργάζονται σε αυτόν θα χάσουν για αρκετές μήνες τη δυνατότητα να μετακινούνται χωρίς κόστος καθώς δεν υπάρχει πλέον η πρόσβαση στην παλιά εθνική οδό και η μοναδική εναλλακτική είναι η χρήση της Ολυμπίας Οδού, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνσή τους με επιπλέον κόστος.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Γκιώνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής της γαλλικής Vinci στην Ελλάδα, Παναγιώτη Παπανικόλα και το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λειτουργίας, Κώστα Παπανδρέου.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτή αποφασίστηκε οι μετακινήσεις από το Λουτράκι προς τους Αγ. Θεοδώρους και τις γύρω περιοχές να γίνεται δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

    Ωστόσο και η ίδια η εταιρεία φαίνεται ότι δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο καθώς το  ζήτημα εξετάζεται από το νομικό τμήμα της εταιρείας διαχείρισης και λειτουργίας του οδικού άξονα.

    Διαβάστε επίσης

    Διόδια: Αλαλούμ με τις δωρεάν διελεύσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

    Σ. Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ): Καταπέλτης για τις νέες αλλαγές στην πυροπροστασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Χωρίς διακοπή επιχειρούν τα συνεργεία για την αποκατάσταση της ζημιάς στην Αθηνών Κορίνθου



    ΣΧΟΛΙΑ