• Business

    Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στα μεταχειρισμένα Rolex και Patek Philippe – Άνοδος για τα ρολόγια Cartier

    • Bloomberg
    Cartier πηγή: Instagram

    Cartier πηγή: Instagram


    Πτωτικά συνέχισαν να κινούνται τον περασμένο μήνα οι τιμές στα πιο δημοφιλή πολυτελή ρολόγια των brands Rolex και Patek Philippe, την ώρα που τα μεσαίας κατηγορίας ρολόγια εταιρειών όπως η Cartier είχαν καλύτερη απόδοση.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των 50 ρολογιών με τις περισσότερες συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά με βάση την αξία τους, μειώθηκε κατά 1,1% σε ένα μήνα.

    Μετά από την πρωτοφανή αύξηση που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι τιμές των πιο δημοφιλών μεταχειρισμένων μοντέλων των εταιρειών Rolex, Patek και Audemars Piguet, άρχισαν τον Μάρτιο του 2022 να υποχωρούν απότομα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, της επιβράδυνσης των οικονομιών και της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων.

    Ο δείκτης που αποτυπώνει τη ζήτηση για τα πιο δημοφιλή πολυτελή μεταχειρισμένα ρολόγια, έχει υποχωρήσει περίπου 14% μέσα σε ένα χρόνο.

    Το Rolex Daytona 16520, με ατσάλινο στεφάνι ταχυμέτρου, είχε την καλύτερη απόδοση σε διάστημα 30 ημερών, κερδίζοντας 0,5%, με την μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 30.976 δολάρια. Ωστόσο, ένα άλλο Daytona, το 116528 σε κίτρινο χρυσό, είχε τη χειρότερη επίδοση, με πτώση 7% σε ένα μήνα και μέση τιμή στα 41.841 δολάρια.

    Παρά την πτώση των τιμών, οι τρέχοντες όγκοι συναλλαγών παραμένουν αυξημένοι και ο ρυθμός μείωσης των τιμών επιβραδύνεται, σύμφωνα με την Subdial, την πλατφόρμα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Παρόλο που οι τιμές για τις τρεις μεγάλες ελβετικές μάρκες συνεχίζουν να υποχωρούν, ορισμένα brands με χαμηλότερες τιμές δείχνουν σημάδια δύναμης και σταθερότητας.

    Ένας δείκτης που καταρτίστηκε από την Subdial και περιλαμβάνει 25 από τα πιο δημοφιλή και πιο εμπορικά ρολόγια Cartier έχει υποχωρήσει 2,5% από την αρχή του έτους, αλλά σημείωσε άνοδο 1,6% τον τελευταίο μήνα.

    Η απόδοση του δείκτη Subdial Cartier, με τις τιμές των ρολογιών να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο περίπου στα 6.338,8 δολάρια είναι καλύτερη σε σύγκριση με την πτώση κατά 7,4% του Bloomberg Subdial Watch Index από την αρχή του έτους.

    Subdial Cartier Index
    Οι τιμές της Cartier ξεπερνούν αυτές των ρολογιών Rolex, Patek και AP

    Η Cartier ανήκει στον ελβετικό όμιλο ειδών πολυτελείας Richemont.

    Τα μεταχειρισμένα ρολόγια των Rolex, Patek και AP στο Bloomberg Subdial Watch Index διαπραγματεύονται γενικά πάνω από τη λιανική τους τιμή.

    Αντίθετα, τα καινούργια ρολόγια του δείκτη Cartier είναι πιο εύκολα διαθέσιμα στα καταστήματα και πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή λιανικής στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με την Subdial.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolex: Αγοράζει την Bucherer και αποκτά για πρώτη φορά δική της αλυσίδα καταστημάτων!

    Πώς η Fed έπληξε την αυτοκρατορία των Rolex

    Δέκα ρολόγια κοσμήματα στα οποία αξίζει να επενδύσετε το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ