Με τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συναντήθηκε στις 25.05.2022 στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. David Howden, ιδρυτής και CEO του Howden Group, του ηγετικού διεθνούς ασφαλιστικού και ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO Howden Ελλάδος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του David Howden στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της επίσημης μετονομασίας της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου σε Howden Ελλάδος, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση της επενδυτικής στρατηγικής στη χώρα μας, η οποία από το 2018 βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της Howden.

1

Τόσο ο  κ. David Howden, όσο και ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου ενημέρωσαν τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για τις 4 σημαντικές εξαγορές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην Ελλάδα και επιβεβαίωσαν την πρόθεση του Ομίλου να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ασφαλιστικής κοινότητας, πάντα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, να συμβάλλει στην οικονομική ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα, ο David Howden αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Howden σε ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο διάλογο και στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα (2021), η Howden σε συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό εξέδωσε το πρώτο παγκοσμίως παραμετρικό ομόλογο, που θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των καταστροφών από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία -μέσω προηγμένων μοντέλων blockchain τεχνολογίας-, διασφαλίζει τη βέλτιστη διαχείριση και κατανομή των πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, οι κ. κ. David Howden και Δημήτρης Τσεσμετζόγλου συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για το “κύμα” εξαγορών και συγχωνεύσεων που παρατηρείται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις διεθνείς ασφαλιστικές αγορές, τάση που συνεχώς διευρύνεται και εντείνεται και στις εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Ο Διοικητής της ΤτΕ και οι συνομιλητές του είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν  στις διεθνείς οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και στις επιμέρους συνέπειες που προκύπτουν για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Διαβάστε επίσης

Στουρνάρας: Στα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα έχουν πρόσβαση τόσο οι μεγάλες επιχειρήσεις όσο και οι ΜμΕ

Γιάννης Στουρνάρας: Το κόστος του χρήματος θα περιοριστεί στην Ελλάδα