• Business

    Σήμα κινδύνου από Credit Suisse: Tο χάος του Brexit είναι εδώ

    • NewsRoom


    Η Credit Suisse εκπέμπει σήμα εκτάκτου ανάγκης: το “Brexit Watch”. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne ισχυρίζεται πως το Brexit θα μπορούσε ταχύτατα να προκαλέσει τρύπα ύψους 30 δισεκατομμυρίων στερλίνων στα δημόσια οικονομικά  της Βρετανίας.  Ο ίδιος προειδοποιεί πως το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να καλύψει το κενό με αύξηση της φορολογίας, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση του βασικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος γύρω στο 22%, και περαιτέρω αυξήσεις σε φόρους κληρονομιάς κοντά στο 5%.

    Ωστόσο, 57 βουλευτές υπέγραψαν δήλωση με την οποία προαναγγέλλουν ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο  του George Osborne, αντιπροτείνοντας προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης μετά το Brexit.

    Μοιράζονται λοιπόν το ακόλουθο δυναμικό διάγραμμα, δείχνοντας το προφανές σημείο καμπής της εκστρατείας Leave.brexit

    Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το ακόλουθο γράφημα, το οποίο απεικονίζει το βαθμό αποτυχίας μέχρι στιγμής της καμπάνιας Remain.remain

    Καταληκτικά, με δυσοίωνο ύφος, συμπεραίνουν πως το γράφημα του FTSΕ  δείχνει όλα τα πιθανά σενάρια και αυτό που οι traders θα μπορούσαν να αποκαλούν “topping out”, είτε με άλλα λόγια «πρόθυρα απότομης πτώσης».brexit

    Συνολικά, το ΝΑΙ στην έξοδο από την Ε.Ε. θα συνεπαγόταν άμεση και ταυτόχρονη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση για τη Βρετανία.  Είναι πολύ πιθανόν να δούμε μία ταχύτατη συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, πράγμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία εμπροσθόβαρη  πτώση στο εθνικό εισόδημα.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giati-tremoun-ton-gianni-dragatsi-500-megaloepichirimaties/53923



    ΣΧΟΛΙΑ