• Ναυτιλία

    Ζάκυνθος: Ασφαλείς οι επιβάτες του επιβατηγού-τουριστικού πλοίου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β» – Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο πηδάλιο

    • NewsRoom
    Το λιμάνι της Ζακύνθου

    Το λιμάνι της Ζακύνθου


    Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας, της Ζακύνθου, της Κυλλήνης και του Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’” Ν.Ε. 229 βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης στο πηδάλιο, με 148 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 8,1 ν.μ. δυτικά του λιμένα Κυλλήνης.

    Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Βολιμών και ιδιωτικά μέσα.

    Η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς από το πλήρωμα του “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’”, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Ζακύνθου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

    Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β’” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτής, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΑΔΕ για πληρωμή φόρων: Άνετες οι επιχειρήσεις – Πιέζονται τα νοικοκυριά

    ΑΑΔΕ: Ψηφιακά πλέον η ενημέρωση της διοίκησης για οφειλές – Τι σημαίνει για τους φορολογούμενους

    Προσιτή λύση για επαγγελματικές μεταφορές!



    ΣΧΟΛΙΑ