Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Βρετανία: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Άντεν μετά από επίθεση των Χούθι

Αντάρτες Χούθι

Αντάρτες Χούθι

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου το έχει εγκαταλείψει, ενώ το πλοίο φλέγεται και βυθίζεται.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ένα περιστατικό που έγινε σε απόσταση 98 ναυτικών μιλιών ανατολικά του Άντεν της Υεμένης στις 13 Ιουνίου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανακοίνωσε ότι εμπορικό πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας ότι πύραυλος έπληξε το σκάφος σε απόσταση περίπου 129 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Άντεν της Υεμένης, ενώ έπλεε από τη Μαλαισία προς τη Βενετία της Ιταλίας.

Η Ambrey δήλωσε ότι εκτιμά πως το σκάφος συμβαδίζει με το “προφίλ στόχου των Χούθι”.

Οι φίλα προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι επιτίθενται στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:
Υπουργείο Μεταφορών: Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τα “πράσινα” λεωφορεία

NBG Securities: Οι τελευταίες επιλογές και οι νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές μετοχές

Ο “χάρτης” των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ την περίοδο 17 – 21 Ιουνίου