ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της εταιρείας του Capital Maritime & Trading, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.
Στο εβδομαδιαίο της report η Intermodal αναφέρει ότι η ναυτιλιακή προχώρησε σε συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας για την κατασκευή τεσσάρων containerships, χωρητικότητας 2,800 teu, στην τιμή των 45,5 εκατ. δολαρίων έκαστο.
Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το κόστος θα ανέλθει στα 47 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, ενώ θα παραδοθούν στην εταιρεία μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2023 και του πρώτου τριμήνου 2024.
Τα containerships θα κατασκευαστούν κατά τα πρότυπα εκπομπών NOx Tier III του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας με LNG.
Με τη νέα παραγγελία ο αριθμός των containerships της Capital Maritime που βρίσκονται υπό κατασκευή αυξάνεται στα 13, με τη συνολική αξία τους στα 476 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με την VesselsValue στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Capital Executive Ship Management έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800 teu το καθένα, συνολική επένδυση 96 εκατ. δολαρίων.
H συμφωνία υπεγράφη με το ίδιο ναυπηγείο, Hyundai Mipo Dockyard.
Σημειώνεται ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη τρέχουν μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων.
Εκτός από τα containerships οι ναυτιλιακές του διαθέτουν ισχυρούς στόλους τόσο στην αγορά των τάνκερ όσο και στα LNG.
Σύμφωνα με την VesselsValue, η Capital Gas προχώρησε πέρυσι σε πέντε ακόμη παραγγελίες LNG carriers, συνολικής αξίας 1,02 δισ. δολαρίων.
Διαβάστε ακόμη:
Seanergy Maritime: Επιτυχημένη προσπάθεια για λειτουργία πλοίου με βιοκαύσιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Σε ισχύ η εκεχειρία από αύριο στις 08:30 το πρωί, λέει το Κατάρ
- Κορυδαλλός: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο
- Παπαθανάσης: Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Στα τέλη Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση
- Παπαστεργίου: Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παράγοντας ενδυνάμωσης του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος