Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώληση «μαμούθ» εννέα πλοίων αξίας 1 δισ. δολαρίων

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής, μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρόεδρος Super League

Βαγγέλης Μαρινάκης,

H ναυτιλιακή Capital Maritime and Trading Corporation του Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέγραψε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την εταιρεία Bahri, για την πώληση εννέα τάνκερ VLCC.

Η Bahri είναι ο εθνικός ναυτιλιακός μεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συναλλαγή αυτή προωθεί σημαντικά τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου της.

«Ο κύριος σκοπός αυτής της εξαγοράς είναι να επιτρέψει στην Bahri να εξορθολογήσει τη διαδικασία σταδιακής απόσυρσης παλαιότερων πλοίων του στόλου στο μέλλον», τόνισε στους επενδυτές, ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Bahri είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά VLCC, με στόλο 40 δεξαμενόπλοιων.

Τα δεξαμενόπλοια που περιλαμβάνονται στη συναλλαγή δεν κατονομάστηκαν μεμονωμένα κατά τη δήλωση του εκπροσώπου της Bahri.

Ωστόσο, ανέφερε ότι στην πλειονότητα τους έχουν κατασκευαστεί στην στην Νότια Κορέα, είναι εξοπλισμένα με scrubber και έχουν μέση ηλικία 5,9 ετών. Η μέση χωρητικότητα κάθε VLCC είναι περίπου 311.500 dwt.

Η Capital Maritime and Trading Corporation θα παραδώσει τα VLCCs στην Bahri σταδιακά πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025, αναφέρει η Bahri, σε ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου 2024, προβλέπει την καταβολή του 10% του συνολικού ποσού της συναλλαγής κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ το υπόλοιπο 90% θα καταβληθεί κατά την παράδοση των πλοίων.

Διαβάστε επίσης

Βαγγέλης Μαρινάκης: Σημαντική συμφωνία της Capital Gas με την Erma First και Babcock για τη δέσμευση άνθρακα

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πούλησε τάνκερ έναντι 78,8 εκατ. δολ. με κέρδος 28 εκατ. δολάρια!

Bluepool Panamax: Μέσα σε μία διετία διαχειρίζεται17 πλοία – Ποιοι είναι οι ιδρυτές της, Μπάχος-Γαβριηλίδης-Αγγελόπουλος