ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, σχεδίασε και υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ναυπήγησης είκοσι πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Νότια Κορέα συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων.
Η Capital Maritime, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εξασφάλισε ναυπηγικές κλίνες στο HD Hyundai Mipo για 14 πλοία και έξι ακόμη στο HD Hyundai Samho.
Το ναυπηγείο HD Mipo Dockyard πρόκειται να ναυπηγήσει έξι πλοία 1.800 teu, που η αξία του κάθε πλοίου ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια και οκτώ πλοία 2.800 teu που υπολογίζονται στα 55 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο, με σχεδιαζόμενη παράδοση το 2027.
Το ναυπηγείο Samho θα κατασκευάσει έξι νέα πλοία LNG διπλού καυσίμου, μεταφορικής ικανότητας 8.400 teu, αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα και έχουν προγραμματιστεί για παράδοση από την Ulsan το 2028.
Η νέα επιχειρηματική κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων στην Νότια Κορέα, έρχεται μετά από την παραγγελία δέκα πλοίων διπλού καυσίμου LNG, μεταφορικής ικανότητας 8.400 teu στην Κίνα στο ναυπηγείο New Times Shipbuilding.
Στην πρόσφατη ομιλία του στο Capital Link Forum της Νέας Υόρκης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που διαθέτει ένα τεράστιο βιβλίο παραγγελιών στην Κίνα και στη Νότια Κορέα, εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον της κινεζικής χωρητικότητας.
Επισήμανε ότι ήδη οι ναυλωτές προσπαθούν να αποφύγουν τα πλοία που κατασκευάζονται στην Κίνα για τις συναλλαγές τους στις ΗΠΑ και προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, ο κλάδος θα μπορούσε να καταλήξει σε μια αγορά δύο επιπέδων, όπου ο καταναλωτής θα επωμιστεί τελικά το κόστος.
Διαβάστε επίσης
Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα -Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
