• Ναυτιλία

    Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Καθολική θα είναι η συμμετοχή των ναυτικών στην απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου

    Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο πλοίο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


    Με μαζική συμμετοχή των μελών του πληρώματος όλων των ειδικοτήτων στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωτική σύσκεψη από κλιμάκιο της ΠΝΟ και των σωματείων, για την επιτυχία της εξαγγελθείσας απεργίας 22 και 23 Οκτώβρη για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας όπως αυτά έχουν τεθεί στα εξώδικα αλλά και στην πρώτη συνάντηση ΠΝΟ ΣΕΕΝ.

    Στη σύσκεψη από πλευράς ΠΝΟ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ , Capt. Eμμανουήλ Τσικαλάκης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν., κ. Παναγιώτης Γιγής, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Ε.Ν., κ. Ελευθέριος Σαριδάκης, ο Γενικός Γραμματέας ΠΕΑΘΕΝ κ. Αλεξάκης, ο Ταμίας ΠΕΑΘΕΝ, κ. Μιχελής και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Ε.Ν., κ. Ιωάννης Αγγελίδης.

    Ο Capt. Εμμανουήλ Τσικαλάκης, απευθυνόμενος στα μέλη του πληρώματος, αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τοποθετήθηκε αναλυτικά στην διαδικασία διαπραγμάτευσης των ΣΣΕ που είναι σε εξέλιξη.

    Ενημέρωσε ότι, ευθύνες για το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις, βαρύνουν εξ ολοκλήρου την εργοδοτική πλευρά και απευθυνόμενος στου συναδέλφους, ξεκαθάρισε ότι απαραίτητος όρος για την επιτυχή έκβαση της απεργιακής κινητοποίησης ώστε να ικανοποιηθούν τα απόλυτα δίκαια αιτήματά μας είναι η μαζική συμμετοχή των ίδιων των Ναυτεργατών.

    Σταχυολογώντας ο Γενικός Γραμματέας έκλεισε ότι το ποσοστό αύξησης είναι αδιαπραγμάτευτο.

    Ο Ν. 4150 απαιτείται να καταργηθεί. Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η μεθόδευση ενόψει του ΣΑΣ για τη νέα δρομολογιακή περίοδο που να παραβιάζει τη ναυτεργατική νομοθεσία και ιδιαιτέρως στα ταχύπλοα σκάφη, όπως γίνεται κατά κόρων τα τελευταία χρόνια.

    Ο Capt. Παναγιώτης Γιγής, απευθυνόμενος στους συναδέλφους, έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα προβλήματα αλλά και τις συλλήψεις των Πλοιάρχων χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται και τόνισε η ΠΕΠΕΝ στηρίζει σταθερά τις αποφάσεις της ΠΝΟ.

    Εκτενή αναφορά για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στη ναυτεργασία τα τελευταία δυόμιση χρόνια, χωρίς όμως να σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που έχει επιφέρει ο Ν. 4150 με τη μείωση κατά 50% την χειμερινή περίοδο, έκανε λόγο ο Πρόεδρος ΠΕΑΘΕΝ, της πολυπληθέστερης επιστασίας στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία κ. Σαριδάκης.

    Απευθυνόμενος στα μέλη του ζήτησε να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία για την περιφρούρηση της απεργίας αλλά και όποτε κληθούν από τις αποφάσεις της ΠΝΟ.

    Με τη σειρά του ο κ. Αγγελίδης Πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρολόγων, διαμήνυσε ότι τόσο ο ίδιος αλλά και η πλειοψηφία του Διοικητικού του Συμβουλίου, τάσσονται σταθερά στις θέσεις και αποφάσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας Capt. Τσικαλάκης τόνισε ότι η απεργία δεν γίνεται για την απεργία, όπως έχουν μάθει κάποιοι τόσα χρόνια. Η απεργία είναι ένα όπλο στα χέρια των εργαζομένων που όταν χρησιμοποιηθεί σωστά φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε Cener και Attica Bank

    ΛΑΡΚΟ: Πάνω από 350 οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    ΕΕ-Κίνα: Το Πεκίνο επιβάλλει εγγύηση στα κινεζικά τελωνεία στους εισαγωγείς ευρωπαϊκού μπράντυ



    ΣΧΟΛΙΑ