• Ναυτιλία

    Τσαγκαρόπουλος (ΝΑΤ): Μηδενίσαμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και απλοποιήσαμε τις διαδικασίες

    Τσαγκαρόπουλος (ΝΑΤ): Ο ΕΦΚΑ θα μπορούσε να έχει εκδώσει ήδη τις 444 εκκρεμείς συντάξεις χηρείας

    Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος


    «Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, καθ΄ όλη την πορεία των 162 ετών λειτουργίας του, αποτέλεσε τον θεσμικό φορέα με την πιο άμεση και πιο ουσιαστική σύνδεση με την ελληνική ναυτοσύνη, πρωταγωνιστώντας σε καινοτόμες δράσεις δίπλα στους Έλληνες ναυτικούς με στόχο την στήριξη και περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής ναυτιλίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Αλλαγή πλεύσης του ΝΑΤ – Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού,τα αποτελέσματα της και η επόμενη ημέρα».

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, τόνισε ότι «υπηρετώντας αυτόν τον ιστορικό μας ρόλο, προχωρήσαμε στη σύνταξη της παρούσας έκθεσης, με την οποία επιχειρούμε να καταγράψουμε – να μετρήσουμε τη δύναμη της Ελληνικής Ναυτιλίας και να διαπιστώσουμε με αντικειμενικά δεδομένα την πραγματική επιρροή της σύνθετης ναυτικής αγοράς εργασίας στην οικονομία της χώρας» και πρόσθεσε:

    «Για πρώτη φορά το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), ο πρώτος Ασφαλιστικός Φορέας της χώρας, το πρώτο Ν.Π.Δ.Δ. που μηδένισε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, εκδίδει μία ολοκληρωμένη Έκθεση για την Ναυτική Απασχόληση. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους φορείς και τους παράγοντες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την Ναυτιλία, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα χρήσιμο εργαλείο που θα τους βοηθήσει στην άσκηση πολιτικής και στον σχεδιασμό νέων δράσεων. Η Πολιτεία ενδιαφέρεται και αναπτύσσει διαρκώς πρωτοβουλίες για την Ναυτιλία. Όλες οι επιχειρήσεις και οι φορείς καταβάλλουν προσπάθειες.

    Το ΝΑΤ έρχεται να προσφέρει ένα εφαλτήριο για μια νέα πορεία. Όλοι διαπιστώνουν πλέον ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί ένας άθλος στο ΝΑΤ. Εργαζόμενοι, στελέχη και διοίκηση κατάφεραν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 και της οικονομικής ύφεσης, να ανακτήσουν το πολυτιμότερο αγαθό ενός Ασφαλιστικού φορέα: την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων του. Μηδενίσαμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, απλοποιήσαμε τις διαδικασίες, αναδιοργανώσαμε τις εργασίες, βελτιώσαμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα ναυτικό.

    Το δεύτερο αρχαιότερο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης της Ευρώπης απέδειξε ότι μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην Εθνική Στρατηγική ανάπτυξης της Ελληνικής ναυτιλίας. Σήμερα επιχειρούμε μία ακόμα τολμηρή – αλλά πλέον απαραίτητη – παρέμβαση. Καταθέτουμε την – πρώτη στην μακραίωνη ιστορία του οργανισμού – Έκθεση για την Ναυτική Απασχόληση. Η Έκθεση αποτυπώνει με αντικειμενικό τρόπο τις σύνθετες διαστάσεις της ναυτικής αγοράς εργασίας στη χώρα μας και καταγράφει κρίσιμα στοιχεία της ναυτικής απασχόλησης».

    «Η δημοσίευση της εγκαινιάζει ένα νέο πλέγμα πρωτοβουλιών του ΝΑΤ για την αποτελε;i EΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ν.Α.Τ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων της Ελληνικής Ναυτιλίας, εξασφαλίζοντας σε πρώτο στάδιο πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους σχεδιαστές των δημόσιων πολιτικών και τους κοινωνικούς εταίρους του ναυτιλιακού τομέα.

    Κάθε χρόνο, το ΝΑΤ, ως σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται με επιστημονικά εργαλεία και μεθοδολογίες τους βασικούς άξονες της ναυτικής αγοράς εργασίας, καταθέτοντας τεκμηριωμένες εισηγήσεις για την βελτίωση της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων που τιμούν το ναυτικό επάγγελμα», κατέληξε ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαβριήλ Αμίτσης: Το 70% των Ελλήνων ναυτικών είναι κάτω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ