• Ναυτιλία

    Τραυλού: Παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις η ελληνόκτητος ναυτιλία παραμένει πρώτη στον κόσμο

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, μιλάει στο 14ο Athens Capital Link Forum

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, μιλάει στο 14ο Athens Capital Link Forum


    «Η ελληνική ναυτιλία, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και την οικονομική αβεβαιότητα και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον παραμένει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ναυτιλίας.» Αυτό δήλωσε η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο 14ο Athens Capital Link Forum.

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το περίπλοκο παγκόσμιο τοπίο να αναπτυχθούν ρεαλιστικοί και πρακτικοί κανονισμοί κατάλληλοι για σκοπό κοινοί αποδεκτοί σε παγκόσμιο επίπεδο υπό την ομπρέλα του ΙΜΟ.

    Επισήμανε επίσης ότι η ναυτιλία είναι ο πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός τρόπος μεταφοράς παγκοσμίως και το κλειδί για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στη ναυτιλία είναι η συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των ναυτικών, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη και υπογράμμισε ότι ο ρόλος της παγκόσμιας ναυτιλίας είναι απαραίτητος για την προστασία της οικονομίας και της ευημερίας όλου του πλανήτη.

    Αναλυτικότερα, η Μελίνα Τραυλού, είπε:

    «Το εγχείρημά μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οι γεωπολιτικές κρίσεις, η οικονομική αστάθεια, οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, η απαλλαγή από τον άνθρακα, το κυνήγι νέων καυσίμων και τεχνολογιών, το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον και ο έντονος ανταγωνισμός για ταλέντα, δημιουργούν ένα πολύπλοκο παζλ για τους ισχυρούς παίκτες.

    Παίκτες που είναι έμπειροι, διορατικοί, πειθαρχημένοι, υπομονετικοί και επίμονοι. Που μπορούν να δουν τη συνολική εικόνα, να σκεφτούν στρατηγικά και να εργαστούν καλά ως ομάδα.

    Η ναυτιλία είναι διασυνδεδεμένη με πολλούς άλλους κλάδους και εξωκοινοτικούς φορείς, οι οποίοι καθορίζουν σημαντικές παραμέτρους της δραστηριότητάς της.

    Οι παραγωγοί και οι προμηθευτές καυσίμων, οι κατασκευαστές ναυτικών μηχανών, τα ναυπηγεία, οι ναυλωτές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα λιμάνια, οι νομοθέτες, όλοι πρέπει να συμβαδίζουν μαζί μας.

    Η βιωσιμότητα της διεθνούς ναυτιλίας και συνεπώς η ροή του διεθνούς εμπορίου εξαρτώνται από την αποτελεσματική και παραγωγική συνεργασία όλων μας για την υιοθέτηση ρεαλιστικών λύσεων.

    Συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να παρέχουμε συμβολή με βάση την πρακτική εμπειρία και την τεχνογνωσία μας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των ανησυχιών σχετικά με τη σκοπιμότητα».

    Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο γραμματέας του ΙΜΟ, Αρσένιο Ντομίνγκεζ, ο οποίος περιέγραψε τις φιλοδοξίες και τους στόχους του IMO και ειδικότερα, τόνισε:

    «Είμαστε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο όπως στην Ουκρανία και την Ερυθρά Θάλασσα προστατεύοντας την ασφάλεια των ναυτικών, αναδεικνύοντας τη διαφάνεια και την διαφάνεια της διαφορετικότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Smyril Line: Παρήγγειλε τα δύο πρώτα πλοία στον κόσμο που θα κινούνται με μεθανόλη

    Maersk: Βουτιά της μετοχής άνω του 13% λόγω της αβεβαιότητας για τα κέρδη του 2024

    Κύπρος: Συστάθηκε επιτροπή για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στις ακτές της



    ΣΧΟΛΙΑ