Η ναυτιλιακή εταιρεία Transmed Shipping, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πούλησε δύο από παλαιότερα δεξαμενόπλοια της με σημαντικό κέρδος. Τα πλοία αυτά τα είχε αγοράσει από την Teekay πριν από αρκετά χρόνια.

Η Clarksons επισημαίνει στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της ότι η Transmed συγκέντρωσε 45 εκατομμύρια δολάρια από μια πώληση δύο suezmax.

1

Πρόκειται για τα πλοία Zeno I, χωρητικότητας 151.800 dwt, κατασκευής 2003 και του πλοίου Onisilos, χωρητικότητας 159.100 dwt, κατασκευής 2004.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι το πλοίο Zeno I πουλήθηκε, σε αγνώστους αγοραστές για 22,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η VesselsValue, τονίζει ότι αγοραπωλησία έχει ολοκληρωθεί, καθώς η βάση δεδομένων αναφέρει το πλοίο με το νέο του όνομα, Indri, χωρίς να αναφέρει τους νέους πλοιοκτήτες.

Η TradeWinds, επίσης, έγραψε ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η Transmed πούλησε το πλοίο Evagoras, χωρητικότητας 165.200 dwt, κατασκευής 2003 σε αγνώστους αγοραστές για περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η Transmed, είχε αγοράσει το Evagoras από την Teekay Tankers στα τέλη του 2019, έναντι 19,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Transmed αγόρασε το πλοίο Zeno I από την Teekay στα τέλη του 2018 για 15,7 εκατομμύρια δολάρια και το Onisilos, τον Ιανουάριο του 2022 σε μια συμφωνία 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Διαβάστε επίσης 

Μελίνα Τραυλού: Ικανοποίηση για τις προθέσεις της ΕΕ για το Clean Industrial Deal

Νικόλας Θ. Βενιάμης: Η ναυτιλία εξασφαλίζει την ενεργειακή και διατροφική αυτονομία της Ευρώπης

Load Line Marine (Γιώργος Σουραβλάς): Πρόσθεσε δύο πλοία στον στόλο της