• Ναυτιλία

    Tototheo Global και Neuron ενώνουν δυνάμεις για να φέρουν το AI στη ναυτιλία

    Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, joint CEO του Ομίλου Tototheo Global - Σωκράτης Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Global

    Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, joint CEO του Ομίλου Tototheo Global – Σωκράτης Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Global


    Η Tototheo Global και η Neuron γνωστοποίησαν μια νέα συνεργασία για την εφαρμογή της πλατφόρμας διαχείρισης ποιότητας εμπειρίας (QoE) της Neuron με τεχνολογία AI, στα σκάφη που εξυπηρετούνται από την Tototheo.

    Αυτή η πρωτοβουλία απαντά στην αυξανόμενη ανάγκη των πλοίων για πολλαπλή δορυφορική συνδεσιμότητα και τεχνολογίες που επιτρέπουν ομαλή μετάβαση μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών.

    Μετά από επιτυχημένες δοκιμές, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα Neuron 360 βελτιώνει την ανθεκτικότητα της συνδεσιμότητας παρέχοντας πολύτιμες αναλύσεις για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης και της ποιότητας συνδεσιμότητας επί του πλοίου.

    Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα ενσωμάτωσης δεδομένων συνδεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο από κεραίες, δρομολογητές και συστήματα τρίτων, προσφέροντας μια συνολική εικόνα της συνδεσιμότητας και της QoE σε μια πλατφόρμα ανεξάρτητη από προμηθευτές.

    «Οι υπηρεσίες πολλαπλών δικτύων είναι πλέον απαραίτητες στη ναυτιλία, καθιστώντας κρίσιμη τη διαφάνεια στη διαχείριση της απόδοσης της συνδεσιμότητας», δήλωσε η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, συν-διευθύνουσα σύμβουλος της Tototheo Global.

    «Το Neuron 360 θα εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο λειτουργίας, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την επίλυση θεμάτων συνδεσιμότητας επί του πλοίου, με χαμηλότερο κόστος» Το Neuron 360 θα είναι διαθέσιμο ως πρόσθετο εργαλείο για τους πελάτες της Tototheo Global.

    Η Δ. Παναγιώτου Θεοδοσίου πρόσθεσε ότι η Tototheo δοκιμάζει επίσης το Neuron Grid, μια λύση διαχείρισης δικτύου με τεχνολογία AI που επιτρέπει έξυπνη ορχήστρωση δικτύου μέσω πολλαπλών παρόχων και τεχνολογιών (LEO, MEO, GEO, 4G, 5G και Wi-Fi). Το Neuron Grid ενσωματώνει αυτές τις υπηρεσίες σε ένα ενιαίο κανάλι, δρομολογώντας έξυπνα την κυκλοφορία για αξιόπιστη κάλυψη και βέλτιστη QoE, διαχειρίζοντας παράλληλα περιορισμούς εύρους ζώνης και κόστους.

    «Το Neuron Grid προσφέρει μια λύση που μειώνει το κόστος διαχείρισης δικτύου και απελευθερώνει πόρους, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας εμπειρία και ανθεκτική συνδεσιμότητα» δήλωσε η κ. Παναγιώτου Θεοδοσίου. «Σε συνεργασία με την Neuron, η Tototheo προσφέρει μια κορυφαία λύση διαχείρισης δικτύου υποστηριζόμενη από AI».

    Ο Μπένυ Ρετναμόνι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Neuron, δήλωσε: «Στην εποχή της πολυπαραγωγικής δορυφορικής συνδεσιμότητας για πλοία, η AI θα βελτιώσει την απόδοση συνδεσιμότητας, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος των χειροκίνητων παρεμβάσεων. Η έξυπνη ορχήστρωση πολλαπλών παρόχων θα επιτρέψει τη γρήγορη κλιμάκωση της χωρητικότητας και τη διατήρηση υψηλής QoE με χαμηλό συνολικό κόστος».

    Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες στοχεύουν να επιταχύνουν την έξυπνη ναυτιλία, παρέχοντας την πλατφόρμα

    Neuron σε περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες.

    Ποια είναι η Δέσποινα Παναγιώτου – Θεοδοσίου

    Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου είναι joint CEO του Ομίλου TOTOTHEO GLOBAL, παγκόσμιου παρόχου που προσφέρει ολοκληρωμένες, καινοτόμες υπηρεσίες σε πολλαπλούς τομείς σε θάλασσα, ξηρά, και αέρα, με έμφαση στη δορυφορική συνδεσιμότητα, το IoT, τις αναλύσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού.

    Είναι μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Λεμεσού. Το 2020 εκλέχθηκε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και επικεφαλής της επιτροπής του Συνδέσμου στον τομέα ναυτιλιακών.

    Υπήρξε Πρόεδρος της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου Κύπρου (ΕΤΥΦΑ) από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024.

    Διετέλεσε Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022 όπου είχε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της WISTA να λάβει συμβουλευτική θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) το 2018. Το 2024 έλαβε το πρώτο Βραβείο Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ως αναγνώριση των επιτευγμάτων της στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας. Επίσης, το 2024, η Δέσποινα έλαβε το Βραβείο Ισότητας στη Ναυτιλία από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ναυτιλία (Top 100 Most Influential people in shipping) από την διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για 6 συνεχόμενα έτη. Επίσης, το 2019 έλαβε το βραβείο “International Personality of the Year” στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Αθήνα.

    Η Δέσποινα είναι τακτική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις που αφορούν το space mobility, τη ναυτιλία και την ενέργεια, μοιράζοντας την τεχνογνωσία και τις απόψεις της από την εκτενή ενασχόλησή της με αυτούς τους τομείς.

    Η Δέσποινα έχει λάβει πτυχία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Ποιος είναι ο Σωκράτης Θεοδοσίου

    Ο Σωκράτης Θεοδοσίου είναι Co-CEO της Tototheo Global. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Tototheo Maritime λίγο μετά τις σπουδές του το 2001. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μάρκετινγκ.

    Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε από κορυφαίους κατασκευαστές σε εξοπλισμό γεφυρών και δορυφορικού εξοπλισμού, έχοντας έτσι ευρεία τεχνική γνώση στην πλοήγηση, την ασφάλεια, την πληροφορική και τις δορυφορικές επικοινωνίες. Στη συνέχεια πιστοποιήθηκε και ως εκπαιδευτής.

    Ο Σωκράτης έχει εκτεταμένη εμπειρία στη δημιουργία επιτυχημένων λύσεων λογισμικού για εμπορικές εφαρμογές από την αρχική ιδέα έως την πλήρη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του αναπτυσσόμενου τομέα της ανάλυσης δεδομένων, των λύσεων επικοινωνίας και των ασφαλών λύσεων δικτύου στον τομέα των μεταφορών και της θάλασσας.

    Παράλληλα με την εμπειρία του στη διαχείριση ομάδων λογισμικού, ο Σωκράτης έχει επίσης αποκτήσει εμπειρία και δεξιότητες στην ανάπτυξη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε θαλάσσια οικοσυστήματα, καθώς η Tototheo έχει δημιουργήσει ασφαλείς πλατφόρμες για τους συνεργάτες της.

    Ο Σωκράτης είναι μέλος του PortCDM International Council και εταίρος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για έρευνα, ανάπτυξη και δοκιμή νέων τεχνολογιών. Το κίνητρο του Σωκράτη είναι το πάθος του για τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της ναυτιλίας και των κινητών δορυφορικών επικοινωνιών. Ίδρυσε την MarineFields, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην έννοια των συνδεδεμένων πλοίων, λιμένων και ανθρώπων.

    Η Tototheo Global

    Η Tototheo Global, ιδρύθηκε το 1986 και έχει εξελιχθεί από έναν τοπικό προμηθευτή θαλάσσιων ηλεκτρονικών σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ηγέτη στις θαλάσσιες επικοινωνίες και την τεχνολογία. Η ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας για αριστεία, καινοτομία και εξυπηρέτηση πελατών οδήγησε στην ανάπτυξή της και καθιέρωσε τη φήμη της ως αξιόπιστου συνεργάτη στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Το 2023, η Tototheo ξεκίνησε ένα τολμηρό ταξίδι διαφοροποίησης με την είσοδό της στην αγορά των χερσαίων επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα και τη διορατικότητα της εταιρείας. Ενσωματώνοντας καινοτομίες αιχμής και ενισχύοντας τις συνεργασίες της με παγκόσμιους φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων, η Tototheo Global επιβεβαίωσε την αφοσίωσή της στην αξιοποίηση των πιο προηγμένων διαθέσιμων τεχνολογιών. Αυτή η στρατηγική επέκταση υπερβαίνει τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών της. Στοχεύει αλλά ενισχύει τη συνδεσιμότητα με λύσεις που εξασφαλίζουν αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και απρόσκοπτη επικοινωνία για τους πελάτες, ανεξάρτητα από τον επιχειρησιακό τους τομέα.

    Η Tototheo Global γεφυρώνει τώρα το χάσμα μεταξύ θάλασσας και ξηράς, φέρνοντας την απαράμιλλη τεχνογνωσία της στις δορυφορικές επικοινωνίες, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό από τον ναυτιλιακό τομέα στις χερσαίες επιχειρήσεις. Οι προσαρμοσμένες, υπερσύγχρονες τεχνολογικές λύσεις της έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των χερσαίων επιχειρήσεων.

    Καθώς η Tototheo Global τοποθετείται ως μια ευέλικτη και έτοιμη για το μέλλον οντότητα, είναι εξοπλισμένη για να οδηγήσει και να υποστηρίξει τους συνεχιζόμενους ψηφιακούς και τεχνολογικούς μετασχηματισμούς του σύγχρονου κόσμου.

    Η Tototheo Global είναι ένας κορυφαίος πάροχος προηγμένων λύσεων συνδεσιμότητας και τεχνολογίας, αφιερωμένος στη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών επιχειρήσεων. Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν δορυφορικές επικοινωνίες, συστήματα πλοήγησης, υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, AI, IoT και ολοκληρωμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας. Αξιοποιώντας δεκαετίες εμπειρίας, η Tototheo Global παρέχει καινοτόμες, αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες λύσεις για ένα διαφορετικό πελατολόγιο.

    Η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποστολής της Tototheo Global. Η εταιρεία προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω τεχνολογίας αιχμής και ισχυρής συνδεσιμότητας. Με την ενσωμάτωση AI και IoT, ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα, προσφέροντας έξυπνες πληροφορίες για πιο έξυπνη λήψη αποφάσεων.

    Βασισμένη στις βασικές αξίες της, η Tototheo Global υποστηρίζει τους πελάτες της στην επίτευξη λειτουργικής αριστείας και βιώσιμης ανάπτυξης.

    1986:

    Ίδρυση της Tototheo: Ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου ιδρύει την εταιρεία προσφέροντας αρχικά υπηρεσίες εγκατάστασης, πώλησης και συντήρησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού για πλοία.

    1999:

    Προσαρμογή στο GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System): Με την εισαγωγή του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου και Ασφαλείας (GMDSS), η εταιρεία επεκτείνει τη βάση γνώσεων και τις υπηρεσίες της.

    2001:

    Ενσωμάτωση Υπηρεσιών Πληροφορικής: Εισαγωγή υπηρεσιών πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικού, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών λύσεων.

    2016:

    Ενδυνάμωση της Συνεργασίας με τον Inmarsat: Αν και είχε μια μεγάλη πορεία συνεργασίας με τον Inmarsat, το 2016 η Tototheo διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση της υπηρεσίας Fleet Xpress της Inmarsat από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Σήμερα συνολικά μετρούν πάνω από 30 χρόνια συνεργασίας.

    2017:

    Ανοίγει το γραφείο της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πειραιά, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

    2018:

    Η Tototheo Maritime κερδίζει το βραβείο συνδεσιμότητας SMART4SEA, επικυρώνοντας τη δέσμευσή της στην καινοτομία για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και λύσεις συνδεσιμότητας.

    2022:

    Γραφείο στη Γερμανία: Άνοιγμα για επέκταση της παρουσίας της στη Βόρεια Ευρώπη. Η Tototheo Maritime επιλέγεται ως νικήτρια στην κατηγορία «Πιο Αποδοτικός Πάροχος Ψηφιακών Λύσεων» στα 16α Διεθνή Βραβεία Shiptek 2022.

    2023:

    – Ενσωμάτωση Starlink: Μετά από μια συμφωνία που υπογράφτηκε στα τέλη του 2022, η τεχνολογία Starlink προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, προσφέροντας ασύγκριτη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές.

    – Τολμηρή είσοδος στην αγορά Land Enterprise: Ένα βήμα διαφοροποίησης που απεικονίζει την προσαρμοστικότητα και την προνοητικότητα της εταιρείας.

    – Περισσότερα από 1.000 πλοία με Fleet Xpress: Σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία με την Inmarsat.

    – Πιστοποίηση ως Great Place to Work®: Βραβείο που αναγνωρίζεται σε Κύπρο και Ελλάδα, αντικατοπτρίζοντας την εταιρική της κουλτούρα που εστιάζει στην ένταξη, την ανάπτυξη και την αριστεία.

    2024:

    Γραφείο στην Τουρκία: Άνοιγμα για επέκταση στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

    Μετεξέλιξη σε Tototheo Global, που συνδέεται με σημαντική τεχνολογική πρόοδο και στρατηγικές συνεργασίες με παγκόσμιους καινοτόμους παίκτες, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές της σε διευρυμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών επικοινωνιών και των προηγμένων λύσεων ευρυζωνικότητας, παρέχοντας έτσι κορυφαίες λύσεις σε διάφορες βιομηχανίες, ικανοποιώντας τις πραγματικές τους ανάγκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτριος Φαφαλιός: Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι δεσμευμένη στο στόχο της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ