Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Top Ships: Εισέρχεται στην αγορά των megayachts – Eξαγοράζει το Para Bellum του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη

Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής

Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής

Την επέκταση της στην αγορά πολυτελών σκαφών αναψυχής, μέσω της εξαγοράς ενός megayacht, πραγματοποιεί η ναυτιλιακή Top Ships του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωση της στην SEC, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση του megayacht Para Bellum, από μια θυγατρική εταιρεία που ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της, Ευάγγελο Πιστιόλη.

Πρόκειται για ένα megayacht 47 μέτρων που κατασκευάστηκε το 2023 στα ναυπηγεία Sanlorenzo, και έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες και πλήρωμα 10 ατόμων.

Το σκάφος θα αξιοποιείται με βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις και την διαχείριση του θα αναλάβει η υφιστάμενη διαχειρίστρια του στόλου της Top Ships, η Central Mare Inc, θυγατρική του κ. Πιστιόλη.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 20 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 11 εκατ. δολάρια έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί σε διάστημα έως επτά μηνών, με μετρητά.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Top Ships θα αναλάβει ένα μακροπρόθεσμο δάνειο για το σκάφος, ύψους 14,6 εκατ. δολαρίων, με επιτόκιο 2,3% πάνω από το τρίμηνο euribor, που λήγει τον Αύγουστο του 2030.

Tον περασμένο Απρίλιο, η ναυτιλιακή είχε γνωστοποιήσει ότι βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου σε εταιρεία που διαθέτει megayacht 47 μέτρων, η οποία ανήκει σε θυγατρική του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Πιστιόλη.

Παράλληλα, η διοίκηση της εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα και ότι αξιολογεί επιπλέον παρόμοιες επενδυτικές ευκαιρίες.

«Όποιο megayacht αποκτήσουμε, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις. Τις υπηρεσίες διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής και τεχνικής διαχείρισης, για οποιοδήποτε σκάφος εξαγοράσουμε, θα τις παρέχει η Central Shipping Inc», επισήμανε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yacht Charter Fleet το Para Bellum είναι «ένα εξαιρετικό, υπερσύγχρονο σκάφος της αγοράς πολυτελών ναυλώσεων». Διαθέτει πισίνα, κινηματογράφο και υποβρύχια φώτα.

Η τιμή ναύλωση του είναι περίπου 321.500 δολάρια την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 46.000 δολάρια ημερησίως.

Η Top Ships διαθέτει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στόλο με 10 eco τάνκερ, εκ των οποίων τρία MR2, πέντε suezmaxes και δύο VLCC.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Κορωνάκης: Ο «εφευρέτης» που εξάγει ναυτιλιακό εξοπλισμό για τα πλοία όλου του κόσμου

Capital-Executive Ship Management Corp (Βαγγέλης Μαρινάκης): Παρέλαβε 4 νεότευκτα containerships

Η νέα επένδυση της οικογένειας Κολλάκη στη Ρόδο και οι αντιδράσεις στη Χίο – Ποια είναι η ναυτική αυτοκρατορία των Οινουσσών