Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Το Νηολόγιο του Παλάου διέγραψε πλοία που σχετίζονται με μεταφορές Ρωσικού πετρελαίου

palau

Το Διεθνές Νηολόγιο του Παλάου ανέστειλε την εγγραφή τριών εταιρειών μεταφορέων LNG, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Το Asya Energy , το Everest Energy και το Pioneer ήταν μεταξύ των επτά μεταφορέων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) την περασμένη Παρασκευή.

Η OFAC επέβαλε επίσης κυρώσεις στα πλοία North Air , North Mountain , North Sky και North Way με σημαία Παναμά την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τις κυρώσεις στο ανανεωμένο μεταφορικό έργο της Ρωσίας Arctic LNG 2, «Ρωσικές εταιρείες έχουν καταβάλει προσπάθειες για την προμήθεια μεταχειρισμένων δεξαμενόπλοιων LNG, κυρίως μέσω εταιρειών πρώτης γραμμής σε δικαιοδοσίες τρίτων χωρών, για να καλύψουν μια κρίσιμη έλλειψη διαθέσιμων δεξαμενόπλοιων για το Arctic LNG 2 έργο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Asya Energy και το Pioneer καταγράφηκαν με δορυφορικές εικόνες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, φορτώνοντας τις δύο πρώτες αποστολές από το έργο Arctic LNG 2 της Novatek.

Τα δύο πλοία καθώς και το Everest Energy έχουν συνδεθεί με την Ocean Speedstar Solutions που εδρεύει στην Ινδία, η οποία έχει επίσης προστεθεί στη λίστα κυρώσεων μαζί με την Zara Shipholding της Nur Global Shipping με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως εγγεγραμμένο πλοιοκτήτη του Pioneer που κατασκευάστηκε το 2005. , πρώην Pioneer Spirit (εικόνα).

Τα άλλα τέσσερα μπλοκαρισμένα πλοία με σημαία Παναμά έχουν συνδεθεί με τη White Fox Ship Management, με έδρα το Ντουμπάι. Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι τα πλοία αυτά είχαν μεταφορτώσει LNG από το έργο Yamal LNG της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι αρχικά προοριζόταν για χρήση με το έργο Arctic LNG 2.

Διαβάστε επίσης:

Delta Tankers: Οι Χούθι συμφωνούν να κηρυχθεί ανακωχή για να ρυμουλκηθεί το Sounion σε ασφαλές λιμάνι

Golden Ocean Group: Πούλησε πλοίο με κέρδος 4,3 εκατ. δολάρια

Ρόι – Νταϊάνα Βάγγελου: Ιστορική δωρεά $400 εκατ. από το ζεύγος ομογενών στο Columbia