Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Οικογένεια Λογοθέτη: Καθιερώνει υποτροφία στο MIT προς τιμήν του Φίλιππου Εμπειρίκου

Philippe Embiricos

Philippe Embiricos

Με συνολική δωρεά 500.000 δολαρίων, το Libra Philanthropies της οικογένειας Λογοθέτη ανακοινώνει την ίδρυση της υποτροφίας “Philippe A. Embiricos (1968) Fellowship in Ocean Engineering” στο Massachusetts Institute of Technology (“MIT”).

Το Libra Philanthropies είναι ένα ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα 501(c)(3) που ιδρύθηκε το 2023 από την οικογένεια Λογοθέτη για να διατηρήσει και να διευρύνει την κληρονομιά των κοινωνικών πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την αδελφή εταιρεία, Libra Group.

«Η υποτροφία Philippe A. Embiricos (1968) Fellowship in Ocean Engineering θα αποτελεί σημαντικό δείκτη της κληρονομιάς του Philippe Embiricos και γέφυρα μεταξύ του πανεπιστημίου του MIT και της Ελλάδας, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών στην ωκεανομηχανική με στόχο ένα βιώσιμο ναυτιλιακό μέλλον», δήλωσε ο Themis Sapsis, καθηγητής μηχανολογίας, William I. Koch Professor και Διευθυντής του Κέντρου Μηχανικής Ωκεανών στο MIT.

Τιμώντας την αξιοσημείωτη συνεισφορά του Philippe Alexander Embiricos, ενός πρωτοπόρου στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παγκόσμιας ναυτιλίας, η κόρη του, Nitzia Logothetis, Ιδρύτρια και Κλινική Διευθύντρια του Seleni Institute, μαζί με τον σύζυγό της, George Logothetis, Εκτελεστικό Πρόεδρο του Libra Group και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Libra Philanthropies, έχουν δημιουργήσει αυτή την υποτροφία μέσω του προγράμματος “Rising Global Leaders” του Libra Philanthropies. Υπαγόμενη στο Κέντρο Μηχανικής Ωκεανών του MIT, η υποτροφία στοχεύει να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει ταλέντα από την Ελλάδα να γίνουν πρωτοπόροι/ες στην καινοτομία της ναυτιλίας.

Εκφράζοντας τα βαθιά της συναισθήματα, η Nitzia Logothetis δήλωσε: «Αγαπούσα τον πατέρα μου πολύ, και αγαπώ πολύ το ότι η κληρονομιά του θα συνεχιστεί μέσω αυτής της υποτροφίας. Θα ήταν πολύ περήφανος, και αυτό με κάνει περήφανη».

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Philippe Embiricos ήταν μια εξέχουσα και αγαπητή προσωπικότητα στη διεθνή ναυτιλία, γνωστός για τις ξεκάθαρες και διορατικές απόψεις του. Ως μέλος πολλών επιτροπών και διοικητικών συμβουλίων του κλάδου, υπηρέτησε μεταξύ άλλων στη Συμβουλευτική Επιτροπή της Διώρυγας του Παναμά και στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Baltic and International Maritime Council (BIMCO). Εκτός από την εκτενή εμπορική του καριέρα, οι συνεισφορές του περιλάμβαναν τη συγγραφή αρκετών σημαντικών βιβλίων και την απόκτηση πτυχίου στη Ναυπηγική και Μηχανική Θαλάσσης από το Πανεπιστήμιο του Durham, καθώς και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ναυπηγικής και Ναυπηγικών Έργων από το MIT.

Η υποτροφία “Philippe A. Embiricos (1968) Fellowship in Ocean Engineering” θα λειτουργήσει ως φάρος ευκαιριών, καλλιεργώντας ταλέντα, προωθώντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας ηγετικές προσωπικότητες για την επιδίωξη ενός πιο βιώσιμου ναυτιλιακού μέλλοντος. Η υποτροφία, η οποία αποτελεί δέσμευση πέντε ετών με δυνατότητα ανανέωσης, εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα “Rising Global Leaders” του Libra Philanthropies, αφιερωμένο στην ανάδειξη μελλοντικών ηγετών μέσω υποτροφιών ανώτατης εκπαίδευσης, πρόσβασης σε εμπειρίες που μεταμορφώνουν και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Attica Group: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 49% της Africa Morroco Links και δύο πλοίων της

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Τουρκία: Αναστολή θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Βόσπορο μετά από βλάβη σε ρυμουλκό