Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Το Ίδρυμα Grimaldi δώρισε ένα εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β. της Περιφέρειας Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για ανάπτυξη της βιωσιμότητας και στήριξη των τοπικών κοινοτήτων, το Ίδρυμα Grimaldi, σε συνεργασία με τον Όμιλο Grimaldi, αποφάσισε να δωρίσει ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β. για την ενίσχυση της άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας. 

Η επίσημη τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Τερματικό Σταθμό Τ1, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και άλλων θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας, καθώς και άλλων περιφερειακών αρχών. Το ασθενοφόρο ευλογήθηκε από τον Πατήρ Βελισσάριο, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πρωτοβουλιών που προωθεί το Ίδρυμα Grimaldi για τη στήριξη των παράκτιων περιοχών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

«Η δωρεά αυτού του σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου είναι ένα σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης, αναγνώρισης και ανιδιοτελούς προσφοράς στο Ε.Κ.Α.Β. και, κατά συνέπεια, στην τοπική κοινότητα της Θεσπρωτίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νίκος Παπαευσταθίου.

«Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα ενισχύσει το υπάρχον δυναμικό του Ε.Κ.Α.Β. και θα αξιοποιηθεί πλήρως από τους διασώστες και τους γιατρούς μας, οι οποίοι λειτουργούν αδιάκοπα – σε 24ωρη βάση – παρέχοντας άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα σε όλους τους πολίτες που το χρειάζονται. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για το κοινό καλό», κατέληξε ο κ. Παπαευσταθίου.

Εκ μέρους της οικογένειας Grimaldi, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Guido Grimaldi, Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Ηγουμενίτσας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Grimaldi, όπου και δήλωσε: «Η οικογένειά μας πάντα βρίσκει τρόπους να δίνει τη δέουσα προσοχή στις ανάγκες των κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από τον Όμιλο Grimaldi μέσω του Ιδρύματος Grimaldi. Είμαστε ευτυχείς που σήμερα συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη βορειοδυτική Ελλάδα, δωρίζοντας αυτό το ασθενοφόρο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσπρωτίας».

Από το 2020, το Ίδρυμα Grimaldi δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας δημόσια νοσοκομεία στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και το Ηράκλειο Κρήτης. Η δωρεά του ασθενοφόρου στην Ηγουμενίτσα αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της δέσμευσης του Ιδρύματος Grimaldi και του Ομίλου Grimaldi στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινοτήτων.

Σχετικά με το Ίδρυμα Grimaldi

Το Ίδρυμα Grimaldi, ιδρυμένο το 2007 από τον κ. Emanuele Grimaldi και υποστηριζόμενο από την επιχειρηματική οικογένεια Grimaldi της Νάπολης, στοχεύει στην υποστήριξη των μειονεκτούντων νέων και των οικογενειών τους, καθώς και στην ανάπτυξη προγραμμάτων αλληλεγγύης και ιατρικής έρευνας. Το Ίδρυμα, με κεφάλαιο 40 εκατομμυρίων ευρώ, έχει επενδύσει από την ίδρυσή του περισσότερα από 27 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικά προγράμματα, έχοντας υλοποιήσει συνολικά 396 έργα. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, το Ίδρυμα διέθεσε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικά προγράμματα και έχει δεσμευτεί για επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Πάνος Ξενοκώστας: Ευκαιρία για επαναφορά της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας η αξιοποίηση των προτάσεων Ντράγκι

Στο Ηράκλειο το Posidonia Sea Tourism Forum τον Μάιο του 2025

Υποτροφίες της PCT SA για πρωτοετείς φοιτητές του Δήμου Περάματος