ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διπλωματικές πηγές: Ανανεώθηκε για ακόμα έναν χρόνο το πρόγραμμα βίζα – εξπρές για Τούρκους σε ελληνικά νησιά
Με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται οι δεκατέσσερις πύλες εισόδου για τους Τούρκους τουρίστες που αναμένεται να έρθουν στα δέκα νησιά τις επόμενες εβδομάδες, μετά την καθιέρωση της βίζας των επτά ημερών.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης, επιθεωρούν τα έργα για την εγκατάσταση σταθμών εισόδου στο πλαίσιο των ρυθμίσεων της συμφωνίας Σένγκεν.
Τα δέκα νησιά, που στήνονται οι δεκατέσσερις πύλες, είναι τα εξής: Λέσβος, Λήμνος, Κάλυμνος, Λέρος, Σάμος, Καστελλόριζο, Ρόδος, Σύμη, Κω, Χίος.
Οι Τούρκοι τουρίστες αναμένεται να έρθουν μετά τις 10 Απριλίου. Μόνο στην Ρόδο προβλέπεται να αποβιβαστούν 6.200 Τούρκοι τουρίστες.
Η βίζα δίνεται για επτά ημέρες και δεν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Διαβάστε επίσης:
Η συνεργασία των Επιμελητηρίων Γένοβας και Πειραιά θα ενισχύουν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας
Υπουργείο Ναυτιλίας: Δεν υιοθετούμε τα κίνητρα της Κύπρου για την προσέλκυση πράσινων πλοίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά κωλυσιεργεί
- Σεργκέι Λαβρόφ: Η συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα θα φέρει κέρδη στη Ρωσία
- Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ): Επιστολή στον Τραμπ για την μη επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35
- Άστατος ο καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
