Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Θάνος Πάλλης: Το ΤΑΙΠΕΔ αγνοεί την ονομασία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου !

Θάνος Πάλλης

Θάνος Πάλλης

Σε ειρωνική δήλωση και σχολιασμό προέβη ο καθηγητής και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Θάνος Πάλλης, σχετικά με πρόσφατη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Θάνος Πάλλης, στον σχολιασμό του επισημαίνει:

“Λιμενική πολιτική: “Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις επιθυμίες μας τόσο το χειρότερο γι’ αυτή”:

Θα ήθελα να ενημερώσω το ΤΑΙΠΕΔ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 13 μόνο Οργανισμοί Λιμένων ΑΕ. και δεν υπάρχει Οργανισμός Λιμένος Ρόδου Α.Ε. (αλλά Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου).

Τωρα πώς το ΤΑΙΠΕΔ που δεν γνωρίζει τα βασικά, όσα γνωρίζουν οι φοιτητές μας δηλαδή, θα (προσπαθήσει να) εκπονήσει Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan)είναι τουλάχιστον απορίας άξιο..

Τα λιμανια είναι κρίσιμες υποδομές για τη χώρα μας και είναι τόσο κρίμα που κάποιοι νομίζουν ότι αρκεί να βαφτίσεις κάποιον “Αρχή Σχεδιασμού Λιμένων” και ο κάποιος να μπορέσει να λειτουργήσει ως Φορέας Διοίκησης και Σχεδιασμού του λιμένα…. Τόσο κρίμα….

ΥΓ. Και η μεταρρύθμιση των Λιμενικών Ταμείων παραμένει στο συρτάρι…”.

Το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε μέσω του Newsletter, την παρακάτω εξέλιξη:

“Στις 14 Αυγούστου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ορίζεται ως Αρχή Σχεδιασμού Λιμένων για το λιμάνι της Ρόδου και των σχετικών περιβαλλοντικών μελετών για τη βέλτιστη αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού τα επόμενα έτη”.

Διαβάστε επίσης:

Pyxis (Βαλέντιος Βαλεντής): Τα δεξαμενόπλοια του στόλου έχουν μέσο ημερήσιο ναύλο 31.545 δολάρια

Πιστοποίηση PERS για το Λιμάνι του Ηρακλείου

ΕΚΤ: Mείωση επιτοκίων περιμένει σήμερα η αγορά – Τα οφέλη για τους δανειολήπτες