Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Στις 9 Οκτωβρίου θα εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα για να μην πωληθούν τα πλοία της ΖΑΝΤΕ Ferries

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής»

Μικρομέτοχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ματαιώσουν την πώληση των δύο πλοίων της ΖΑΝΤΕ Ferries στην εταιρεία του Γιάννη Παναγιωτάκη Fast Ferries.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Μεταφορικής Εταιρείας Ζακύνθου έχει συμφωνήσει να πουλήσει τα δύο πλοία της εταιρείας “Αδαμάντιος Κοραής” και “Διονύσιος Σολωμός” έναντι 26,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστό η συμφωνία, η εταιρεία του Γιώργου Θεοδόση Levante Ferries, κατέθεσε, όπως λέγεται, προσφορά 28 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δύο πλοίων.

Υπάρχουν και άλλοι μικρομέτοχοι που διαφωνούν με την πώληση των δύο πλοίων και ζητούν την συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Ομάδα μικρομετόχων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και η υπόθεση θα συζητηθεί στο Δικαστήριο στις 9 Οκτωβρίου.

«Όσον αφορά το Δικαστήριο, έχει ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Την περασμένη Παρασκευή το πρωί εξεδόθη προσωρινή διαταγή με την οποία διατάχθηκε η αναστολή της διαδικασίας πώλησης των πλοίων που είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης και να μην καταρτιστεί σύμβαση οριστική με την εταιρεία συμφερόντων Παναγιωτάκη έως την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είναι στις 9/10», δήλωσε η δικηγόρος των μικρομετόχων Στεφανία Καπνίση.

Επίσης, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος Στεφανία Καπνίση οι μικρομέτοχοι ζητούν και να κατατεθούν τα έγγραφα αντί της προφορικής ενημέρωσης.

«Μεχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένως δεν μας έχουν χορηγηθεί τα έγγραφα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι έγινε ενημέρωση και όχι χορήγηση εγγράφων, όπως είχαμε ζητήσει εξ αρχής.

Για αυτά έχουμε κοινοποιήσει εξώδικα. Μας έγινε μια ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο που έχει κάνει τη σύμβαση , το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την εταιρεία Παναγιωτάκη, όμως εμάς δεν μας έχουν δώσει τα έγγραφα. Οι μέτοχοι θέλουν το συμφερότερο για την εταιρεία και να τηρηθεί η διαδικασία.

Η διαδικασία είναι να πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση και αυτοί να αποφασίσουν για την πορεία. Κινούμαστε σε αυτό το πλαίσιο πολύ έντονα , στο να λάβουμε δηλαδή γνώση εκ των εγγράφων», τόνισε η Στεφανία Καπνίση.

Διαβάστε επίσης:

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΠΡΟΦ 

Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Αγόρασε δύο πλοία με 46,4 εκατ. δολάρια και έφτασε τα 13 πλοία

Νίκη Κεραμέως: Ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση στο πρώτο οκτάμηνο του 2024