ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 26 Σεπτεμβρίου μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2023, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστου Δήμα και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι για να υποβάλουν τη δήλωση, εισέρχονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 (αφορά πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας).
Επισημαίνεται ότι, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τις 27 Ιουλίου και μετά, η καταβολή και των δύο δόσεων του φόρου γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Διαβάστε επίσης:
Έλληνες εφοπλιστές: Κύμα επενδύσεων σε νεότευκτα πλοία εν μέσω θέρους
Θοδωρής Λιβάνιος στο mononews: Έρχεται μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους – Τι αλλάζει στο ΑΣΕΠ
Μύκονος: Τι συμβαίνει με τις βίλες στο νησί – Οι τιμές πώλησης κι ενοικίασης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Softweb: Αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών, στα 1,8 εκατ. ευρώ το 2024
- Bet Builder Ready από το Πάμε Στοίχημα για τα ντέρμπι των Κυπέλλων
- Μουσείο Ακρόπολης: Στην λίστα των εκατό μεγαλύτερων του κόσμου
- Χ. Σημαντώνης: Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου για το European Shortsea Shipping
