• Ναυτιλία

    Στις 13 Νοεμβρίου στο Κατάρ τα εγκαίνια της νέας ναυαρχίδας της MSC Cruises που διαθέτει 2.626 καμπίνες

    Το MSC World Europa, το πιο προηγμένο περιβαλλοντικά πλοίο της MSC Cruises

    Το MSC World Europa, το πιο προηγμένο περιβαλλοντικά πλοίο της MSC Cruises


    Το MSC World Europa, το οποίο είναι το πιο προηγμένο περιβαλλοντικά πλοίο της MSC Cruises, πλέει προς τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας στις 13 Νοεμβρίου.

    Το νέο κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 22 καταστρώματα, έχει πλάτος 47 μέτρα, έχει 2.626 καμπίνες και διαθέτει πάνω από 40.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστου χώρου.

    Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη αστική πόλη στη θάλασσα, που αντιπροσωπεύει το μέλλον των κρουαζιέρων και θα προσφέρει έναν πραγματικό κόσμο διαφορετικών εμπειριών, ξεπερνώντας τα όρια των θαλάσσιων εμπειριών και θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας.

    Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν νέες εμπειρίες στο πλοίο, όπως: η World Promenade, μήκους 104 μέτρων, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς χώρους του πλοίου. Είναι το ιδανικό μέρος για ημερήσια και νυχτερινή διασκέδαση, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, και επίσης φιλοξενεί το Venom Drop @ The Spiral, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα υψηλής απήχησης με τη μεγαλύτερη τσουλήθρα του πλοίου, που εκτείνεται σε 11 καταστρώματα.

    Υπάρχει επίσης η World Galleria, η οποία εκτείνεται σε 2.214 τετραγωνικά μέτρα και καλύπτεται από μια εντυπωσιακή οροφή LED και έναν κινητικό θόλο.

    Το MSC World Europa θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο με μια επιλογή από 33 εστιατόρια, μπαρ και lounge, το καθένα με μοναδικό στυλ και ατμόσφαιρα – συμπεριλαμβανομένων 6 ειδικών εστιατορίων και 7 ολοκαίνουργιων μπαρ και καφέ.

    Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών θα απολαύσουν μια εξαιρετική προσφορά ψυχαγωγίας από το πρωί έως το βράδυ, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων παραστάσεων σε στυλ συναυλίας στο πολυχώρο Luna Park Arena, με πέντε νέες θεατρικές παραγωγές.

    Υπάρχουν επίσης τέσσερις θεματικές εμπειρίες στο Panorama Lounge και έκπληξη εκθεμάτων σε όλο τον παιδικό χώρο του πλοίου.

    Το MSC World Europa είναι το μεγαλύτερο πλοίο, με πάνω από 766 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου, 7 δωμάτια αφιερωμένα σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες από 0 έως 17 ετών που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τα LEGO και Chicco.

    Η ψυχαγωγία για παιδιά και εφήβους θα ποικίλλει ακόμη περισσότερο με νέες και πρωτότυπες μορφές παιχνιδιών και σόου ταλέντων σε αίθουσες υψηλής τεχνολογίας. Με 7 πισίνες και 13 υδρομασάζ που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του πλοίου, υπάρχει μία κατάλληλη για όλους τους παραθεριστές, είτε θέλουν να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν είτε να ζήσουν συναισθήματα και περιπέτειες», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

    Το MSC World Europa θα περάσει την παρθενική σεζόν του στον Κόλπο προσφέροντας κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων από το Ντουμπάι στο Άμπου Ντάμπι, το νησί Sir Bani Yas, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νταμάμ, Σαουδική Αραβία, Ντόχα, Κατάρ, πριν επιστρέψει στο Ντουμπάι με μια διανυκτέρευση για να ανακαλύψουν οι επιβάτες την πόλη. Στη συνέχεια, το MSC World Europa θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2023, προσφέροντας κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων με ενδιάμεσους σταθμούς στα ιταλικά λιμάνια της Γένοβας, της Νάπολης και της Μεσσήνης, καθώς και στη Βαλέτα στη Μάλτα, στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και στη Μασσαλία στη Γαλλία.

    Το MSC World Europa είναι το πρώτο πλοίο που θα κινείται με LNG στον στόλο της MSC Cruises και το πιο προηγμένο περιβαλλοντικά. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα Selective Catalytic Reduction (SCR), ηλεκτρική συνδεσιμότητα από ακτή σε πλοίο, προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων για να συμμορφώνονται με το λεγόμενο πρότυπο της Βαλτικής, το πιο αυστηρό παγκόσμιο πρότυπο για τη διάθεση των λυμάτων στη θάλασσα, ένα υποβρύχιο σύστημα διαχείρισης θορύβου για τη μείωση των πιθανών επιπτώσεων του θορύβου και των κραδασμών στα θαλάσσια θηλαστικά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των κινητήρων.

    Διαβάστε επίσης

    Με homeport τον Πειραιά το MSC Lirica ενισχύει την παρουσία της MSC Cruises στην Αν. Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ