• Ναυτιλία

    Στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) εξελέγη η Ελλάδα

    Στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) εξελέγη η Ελλάδα

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης


    Στην πρώτη θέση του Συμβουλίου της Κατηγορίας «Α» του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην οποία εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών., επανεξελέγη η Ελλάδα η οποία έλαβε τους 150 από τους 157 συνολικά ψήφους των Κρατών – μελών του.

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και το Υπουργείο Εξωτερικών για την πολύτιμη συμβολή του στην Ελληνική πρωτιά.

    «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας από το σύνολο των Κρατών Μελών του Οργανισμού, καθώς και το άριστο επίπεδο συνεργασίας που διατηρεί με όλες τις χώρες του κόσμου στο ναυτιλιακό τομέα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

    Η χώρα μας», πρόσθεσε, «θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τη στοχοθεσία του Οργανισμού για ασφαλή, βιώσιμη και αποτελεσματική διεθνή ναυτιλία ως ουσιώδη παράγοντα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Από τη θέση μας στην πρώτη Κατηγορία του Συμβουλίου, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη μέλη του Συμβουλίου για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του για την εξέταση και ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία».
    Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά: Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Παναμάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Νορβηγία και ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση του Κώστα Κατσαφάδου με τον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Gerard Larcher

    Υπογραφή Μνημονίου κατανόησης από Ακτοφυλακή ΗΠΑ-Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας και Λιμενικού

    Δένδιας: Οι τρεις άξονες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Αμυντικός, οικονομικός και ενεργειακός



    ΣΧΟΛΙΑ