Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Στυλιανίδης – Πιερία: Χρηματοδότηση για τη βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Χρήστο Στυλιανίδη, η χρηματοδότηση για την ένταξη της πράξης «Προμήθειες για την βελτίωση Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Λ.Τ. Πιερία» (Κωδικός Π.Σ. Ε.Π.Α. 5222506), η οποία ανέρχεται στο ποσό των 111.600,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά σε δράσεις προμήθειας σε λιμενικές εγκαταστάσεις του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας για την βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του και αφορούν στα αλιευτικά καταφύγια Μεθώνης και Παραλίας, καθώς και στους λιμένες Πύδνας (Αλυκές Κίτρους), Λιτοχώρου (αλιευτικό καταφύγιο Γρίτσας) και Πλαταμώνα (καταφύγιο τουριστικών σκαφών και αλιευτικό καταφύγιο).

Ειδικότερα, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν σε προμήθεια και τοποθέτηση led ηλεκτροφωτισμού λιμένων του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, μπαρών εισόδου κλειστού κυκλώματος με κάμερες για την ασφάλεια των λιμένων και πλωτής εποχιακής εξέδρας.

Η έγκριση της χρηματοδότησης γίνεται στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Υποπρόγραμμα Α΄:

«Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής)», που εμπίπτει στον Αναπτυξιακό Στόχο 4 «Ανάπτυξη Υποδομών», στον Άξονα Προτεραιότητας 4.3 «Λιμενικές Υποδομές».

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).

Διαβάστε επίσης:

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: €1,5 εκατ. για επίδομα σίτισης σπουδαστών

Ελλείψεις φαρμάκων και πάλι – Μέχρι τον Νοέμβριο απαγορεύονται οι παράλληλες εξαγωγές

ΠΟΥ – «καμπανάκι» για την Covid-19: Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως – Μειώνεται ανησυχητικά η εμβολιαστική κάλυψη