Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Στυλιανίδης για ναυτική εκπαίδευση: Δεν υιοθετούμε καμία θέση και όλα θα κριθούν από τον διάλογο και τις προτάσεις

Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Μέχρι 24 Ιανουαρίου παρατάθηκε η αρχική διαβούλευση για τη ναυτική εκπαίδευση, όπως δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους, στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί τους στο αίθριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι η μελέτη που εκπόνησε το Ίδρυμα Ευγενίδη δεν είναι “ευαγγέλιο”, ωστόσο αποτελεί βάση αρχικού διαλόγου και περιμένουμε τις προτάσεις από όλους τους φορείς. Στη συνέχεια, είπε, θα αξιολογηθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και θα δοθεί ως προσχέδιο και πάλι για δημόσια διαβούλευση.

Το έτος 2024, τόνισε ο υπουργός, θα είναι έτος της ναυτικής εκπαίδευσης γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τον στόλο και τις γνώσεις των ναυτικών.

Δήλωσε προβληματισμένος για τα γεγονότα με τις επιθέσεις των Χούτι και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί το θέμα, ενώ συζητάει με τις εταιρείες και τις άλλες χώρες και με πρωτοβουλίες προσπαθούμε να εξαιρέσουμε την Διώρυγα του Σουέζ από το πεδίο των αντιμαχόμενων πλευρών.

Τέλος, τόνισε ότι η ψηφιοποίηση του ελληνικού νηολογίου προχωρά εντατικά σε συνεργασία με τον κ. Πιερρακάκη και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Ελπίζουμε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση του.

Διαβάστε επίσης:

Η πράσινη μετάβαση και οι ΑΠΕ στο επίκεντρο – Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στο μικροσκόπιο της αγοράς

Λιάγκος: Ο ΟΛΘ στον δείκτη ATHEX ESG

Τζορτζ Τσούνης: Οικονομικό θαύμα η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων – Πολύτιμος σύμμαχος η Ελλάδα