Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Στη Σκιάθο το mega yacht αξίας 25 εκατ. δολ. της οικογένειας Κουμάνταρου

Το mega yacht Alouette II της οικογένειας Κουμάνταρου

Το mega yacht Alouette II της οικογένειας Κουμάνταρου

Στις Σποράδες εθεάθη το mega yacht «Alouette II», που ανήκει στην οικογένεια Κουμάνταρου.

Πρόκειται για ένα λευκό μεγαθήριο 54 μέτρων, το οποίο μετά τη Σκόπελο και την Αλόννησο έπλευσε χθες στη Σκιάθο και έριξε άγκυρα στην παραλία Μάραθα, κάτω από το γνωστό ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Η εφοπλιστική οικογένεια Κουμάνταρου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές της πάνω στο πολυτελές mega yacht, που κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια και, όπως είναι λογικό, διαθέτει όλα τα κομφόρ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες, τα μέλη της οποίας έχουν διακριθεί – εκτός από τη ναυτιλία – στη βιομηχανία, την πολιτική, αλλά και τις τέχνες.

Έχει τις ρίζες της στο χωριό Βαμβακού Λακωνίας και άρχισε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της το 1905, με την ίδρυση της Αλευροβιομηχανίας «Ευρώτας» στον Πειραιά, όμως στα επόμενα χρόνια μεγαλούργησε στη ναυτιλία και ανέδειξε σημαντικούς εφοπλιστές όπως, τον Γιάννη Στ. Κουμάνταρο, τον Γιώργο Ι. Κουμάνταρο, την Ντόλυ Γουλανδρή, σύζυγο του Νίκου Π. Γουλανδρή και τον Σταύρο Νιάρχο.

Διαθέτει εμπορικά πλοία και δραστηριοποιείται διοικητικά επί πολλές δεκαετίες στη Νιγηρία.

Εκεί έχει στην ιδιοκτησία της τον δεύτερο σε μέγεθος, παγκοσμίως, εργοστάσιο παρασκευής αλεύρων.

Επόμενος προορισμός του Alouette II λέγεται πως είναι η Σκύρος και η Εύβοια.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Προκοπίου: Το πολυτελές mega yacht Dream στη Φολέγανδρο

Η Οικογένεια Κουμάνταρου: Μια οικογένεια εφοπλιστών που ξεκίνησε με Αλευρόμυλους και έχει ένα στόλο με 20 ποντοπόρα πλοία

Πλώρη για δίκτυο μαρίνων βάζει η Lamda Development

Νέος αγοραστής για το mega yacht Alfa Nero που είχαν οι Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου