Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Στέφανος Γκίκας: Μονάδες αφαλάτωσης στην Τήνο

ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας

ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, αποδεχόμενος την σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, λόγω των ιδιαίτερα έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Τήνο εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας, υπέγραψε τις εγκρίσεις αδειών προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας δύο μονάδων αφαλάτωσης στο νησί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσχέρειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Σημειώνεται ότι η αδειοδότηση των μονάδων έρχεται ως συνέχεια της χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ομαλής υδροδότησης στο νησί.

Συγκεκριμένα οι σχετικές αποφάσεις αφορούν:

• Την άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 200μ3/d, στην περιοχή «ΚΑΡΔΙΑΝΗ» για λογαριασμό του Δήμου Τήνου.

• Την άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 200μ3/d, στην περιοχή «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» για λογαριασμό του Δήμου Τήνου.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, σχετικά με το θέμα, δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους Ο.Τ.Α. των νησιωτικών περιοχών, στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε λόγω της κλιματικής κρίσης και τους παρέχουμε τα μέσα και την τεχνογνωσία να λύσουν το πρόβλημα.

Ήδη, από την αρμόδια Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν υλοποιηθεί πάνω από 300 έργα σε 75 νησιά μας, ενώ το πρώτο επτάμηνο του 2024 έχουν εκδοθεί 18 άδειες προσωρινής λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, όταν στην περίοδο 2018-2023 είχαν εκδοθεί συνολικά 25.

Επιπλέον, η ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος σε εθνικό επίπεδο, καθώς η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της είναι υπαρκτές και πλέον μόνιμες, μας υποχρεώνει να αυξήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια και να δουλέψουμε μαζί με την Αυτοδιοίκηση, για μια πιο ορθολογική διαχείριση των πόρων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, με συγκεκριμένες αποφάσεις και σειρά παρεμβάσεων στο νησιωτικό χώρο, δίνει λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του νερού».

Διαβάστε επίσης:

EDP Renewables: θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια στην Bloomberg

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές – Άλμα 4,48% για τη Nexans μετά τα πρώτα θετικά νέα από την Κύπρο

Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (Live)