• Ναυτιλία

    Star Bulk: Τιμή στόχος τα 26 δολάρια και σύσταση “αγορά” από την Deutsche Bank

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk


    Την κάλυψη της μετοχής της εταιρείας της Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά ξεκίνησε η Deutsche Bank, δίνοντας τιμή στόχο τα 26 δολάρια.

    Ο αναλυτής της τράπεζας, Chris Robertson, συστήνει “αγορά” (buy) του τίτλου, επισημαίνοντας ότι διαθέτει «έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς μεταξύ των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών» και η μερισματική της πολιτική αποτελεί «κορυφαίο παράδειγμα συνετής διαχείρισης κεφαλαίου που ανταμείβει τους μετόχους σε όλο τον κύκλο». Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των τακτικών τριμηνιαίων μερισμάτων σε μετρητά, αναφέρει.

    Η Star Bulk ολοκλήρωσε φέτος τη συγχώνευση της Eagle Bulk και διαθέτει πλέον 161 πλοία στο νερό, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ξηρού χύδην φορτίου των ΗΠΑ με βάση το μέγεθος του στόλου, σημείωσε ο αναλυτής.

    Η μετοχή της Star Bulk έκλεισε στη συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου στα 20,55 δολάρια, έχει δηλαδή περιθώριο ανόδου 26,52% μέχρι την τιμή στόχο των 26 δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ανέρχεται στα 2,35 δισ. δολάρια.

    Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 106 εκατ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και προσαρμοσμένα κέρδη 89 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε 352,8 εκατ. δολάρια έναντι 238,6 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

    Στο πλαίσιο της συνεπούς και ισορροπημένης προσέγγισής της για την κατανομή του κεφαλαίου, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,70 δολαρίων ανά μετοχή, που αποτελεί τη 14η συνεχή καταβολή μερίσματος. Από τον Ιούνιο του 2021 η ναυτιλιακή έχει καταβάλει πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η MSC του Απόντε συνεχίζει τα «ψώνια» και στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Ο Γιώργος Μελισσανίδης πούλησε με σημαντικό κέρδος το γηραιότερο πλοίο του

    Aerio Shipmanagement (Αθανάσιος Κόσσιδας): Πούλησε πλοίο με κέρδος 14,3 εκατ. δολαρίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ