Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Έκδοση νέων μετοχών αξίας 135 εκατ. δολαρίων

Πέτρος Παππάς

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers, του Πέτρου Παππά, , επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι εκδίδει σχεδόν 6 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές αξίας σχεδόν 135 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποπληρώσει τα ομόλογα αξίας 69 εκατ. δολαρίων της Eagle, τα οποία έληξαν την Πέμπτη.

Η υποχρέωση αυτή, είναι ό,τι έχει απομείνει από την έκδοση 114 εκατομμυρίων δολαρίων από την πρώην Eagle Bulk το 2019, τα έσοδα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή της απόκτησης έξι ultramaxes και τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης πλυντηρίων καυσαερίων.

Η Star ουσιαστικά κληρονόμησε τα ομόλογα όταν έκλεισε μια συμφωνία ύψους 836 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει την εταιρεία.

Η εξόφληση των ομολόγων με μετρητά θα μείωνε τη ρευστότητα του ισολογισμού της Star κατά περίπου 135 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυξάνεται τώρα κατά το ίδιο περίπου ποσό, ενώ διαγράφει χρέη αξίας 69 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Star ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων μετοχών της είναι 118,8 εκατ. και το αναθεωρημένο ανεξόφλητο χρέος της ανέρχεται σε 1,381 δισ. δολάρια.

Η Star Bulk διαθέτει στόλο 156 ιδιόκτητων πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 15 m dwt, που κυμαίνεται από Newcastlemaxes έως supramaxes.

Διαβάστε επίσης:

D’Amico International Shipping: Κέρδη 122,9 εκατ. δολ. λόγω Χούθι και Ουκρανίας

Μαρίνα Ζέας: Φωτιά σε τρια σκάφη, ακούστηκαν εκρήξεις

Μάνη: Προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη με στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας