Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Σταμάτης Τσαντάνης (Seanergy): Έχουμε δώσει στους μετόχους μας μερίσματα, ύψους 34,7 εκατ. δολαρίων

Σταμάτης Τσαντάνης

Σταμάτης Τσαντάνης

Με νέα επιστολή του, ο Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Seanergy, απευθύνεται εκ νέου προς τους μετόχους της εταιρείας και ζητά να υπερψηφίσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και Γιάννη Κάρτσωνα, στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, στην επιστολή του, αναφέρει μια σειρά επιχειρημάτων και τονίζει επίσης η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του στόλου από το 2020, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 19 πλοία Capesize ή 3,4 εκατομμύρια DWT.

Επιπλέον, επισημαίνει: “Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του στόλου μας και να βελτιώσουμε τις αποδόσεις μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με τους ναυλωτές μας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, να επενδύσουμε σε ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Οι μακροχρόνιες προσπάθειές μας για βιωσιμότητα και ESG έχουν αναγνωριστεί με πολλαπλά βραβεία”.

“Οι μέτοχοι μας επωφελούνται τώρα από την στρατηγική μας, η οποία μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, να επιτύχουμε ρεκόρ οικονομικών αποτελεσμάτων και να αυξήσουμε τις αποδόσεις προς τους μετόχους” .

Αναλύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Σταμάτης Τσαντάνης, αναφέρει:

“Το πρώτο εξάμηνο του 2024, επιτύχαμε καθαρά έσοδα 81,4 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική μας απόφαση να τοποθετήσουμε τη Seanergy ως κορυφαία εταιρεία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου χύδην με ένα στόλο Capesize. Μειώσαμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας. Από το 2021 έχουμε επαναγοράσει 42,9 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ από την έναρξη της μερισματικής στρατηγικής μας το 2022, έχουμε πληρώσει 11 συνεχόμενα τριμηνιαία μερίσματα και 3 ειδικά μερίσματα, συνολικού ύψους 34,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, έχουμε δώσει κορυφαίες συνολικές αποδόσεις στους μετόχους μας άνω του 130% κατά το τελευταίο έτος”.

Επίσης, ο Σταμάτης Τσαντάνης, τονίζει ότι είναι “αισιόδοξος για το μέλλον της Seanergy” και ως απόδειξη αναφέρει ότι έχει επενδύσει προσωπικά περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Seanergy από το 2023 και δεν έχει πουλήσει ούτε μία μετοχή”.

Διαβάστε επίσης:
Τέιλορ Σουίφτ: Δώρισε 5 εκατ. για τους πληγέντες του τυφώνα «Μίλτον»

Επιδόματα: Τι συμβαίνει με την προπληρωμένη κάρτα, πότε θα εφαρμοστεί

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυάγησε η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων – Παρών στο προσκλητήριο Πολάκη δήλωσε μόνο ο Κασσελάκης