Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

SSY: Ο Δημήτρης Κύρτσος Global Co-Head του τμήματος αγοραπωλησιών πλοίων της κορυφαίας ναυλομεσιτικής

Ο Δημήτρης Κύρτσος ανέλαβε Global Co-Head του τμήματος αγοραπωλησιών της SSY φωτογραφία: SSY

Ο Δημήτρης Κύρτσος ανέλαβε Global Co-Head του τμήματος αγοραπωλησιών της SSY φωτογραφία: SSY

Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY) προσέλαβε μια ομάδα brokers και τον αναλυτή Δημήτρη Κύρτσο από την ανταγωνίστρια της Braemar, με στόχο να ενισχύσει το γραφείο της στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ο κ. Κύρτσος αναλαμβάνει άμεσα την νεοσύστατη θέση του Global Co-Head του τμήματος αγοραπωλησιών  πλοίων (S&P). Μαζί με τον εταίρο της SSE, επίσης Global Co-Head του τμήματος, Toby English.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναλυτής συνεργάζεται με την SSY, αφού ξεκίνησε εκεί την καριέρα του ως χρηματιστής παραγώγων.

Στην πορεία απέκτησε εντυπωσιακή φήμη στον χώρο των αγοραπωλησιών πλοίων, και εργάστηκε επί 13 χρόνια στην ναυλομεσιτική Braemar, όπου κατείχε διάφορες ανώτερες θέσεις, μεταξύ των οποίων επικεφαλής του γραφείου της Braemar στην Αθήνα και Global Co-Head του τμήματος αγοραπωλησιών πλοίων.

Στο νέο, διευρυμένο γραφείο της SSY στην Αθήνα, ο Κύρτσος συνεργάζεται με τους Senior Brokers Νίκο Κατσάρα και Μάριο Γιαννόπουλο, καθώς και με τον S&P Broker, Φίλιππο Ζάννο και την αναλύτρια του τμήματος S&P, Αλεξάνδρα Αλατάρη.

Σχολιάζοντας την νέα προσθήκη στην ομάδα της SSY o Toby English επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Δημήτρη και την ομάδα του στην SSY. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι επίσης ενθουσιασμένος που ο Δημήτρης θα είναι μαζί μου στο νέο του ρόλο για να καθοδηγήσουμε από κοινού το τμήμα μας προς τα εμπρός».

Και προσθέτει: «Ήταν μια πολύ συναρπαστική περίοδος ανάπτυξης για εμάς τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας αυξήσει σε 50 τους brokers για αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων και νεότευκτα, σε 10 χώρες. Αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση τόσο του όγκου των συναλλαγών που πραγματοποιούμε όσο και των τομέων των επιχειρήσεων S&P και νεότευκτων, στους οποίους πλέον δραστηριοποιούμαστε. Η νέα προσθήκη θα επιταχύνει τη στρατηγική επέκτασής μας και προσβλέπω σε περισσότερες, συναρπαστικές εξελίξεις στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κύρτσος, σχολίασε την επιστροφή του στην SSY, λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω σε μια εταιρεία που όχι μόνο επεκτείνεται παγκοσμίως με τον πιο δυναμικό τρόπο υπό τη νέα της ηγεσία, αλλά είναι επίσης βαθιά προσηλωμένη στην ελληνική αγορά, όπως αποδεικνύεται από την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην χώρα. Χάρη στη στρατηγική της ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η SSY έχει εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας στο άμεσο μέλλον.»

Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young επέκτεινε τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα, ανοίγοντας γραφείο στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

Η παρουσία του έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, με την αύξηση του προσωπικού του στο τοπικό γραφείο από τρία άτομα σε 27 που είναι σήμερα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των αγορών, συμπεριλαμβανομένων των ναυλώσεων ξηρού φορτίου, των αγοραπωλησιών πλοίων και του LNG.

Μάλιστα λόγω της μεγάλη ανάπτυξης αλλά και ως ένδειξη της εμπιστοσύνης και της δέσμευσής της στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, η SSY μετακόμισε πρόσφατα σε μεγαλύτερο γραφείο στην πρωτεύουσα.

Ο Stanko Jekov, Διευθύνων Σύμβουλος της SSY, επισήμανε ότι «η Αθήνα συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια ναυτιλία και μια σημαντική περιοχή για την SSY».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του «που η εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της σε αυτόν τον σημαντικό κόμβο, υπό την καθοδήγηση του Φίλιππου Τριποδάκη (partner), του Νικόλα Βαμβακάρη (Dry Cargo Broker) και φυσικά του Δημήτρη Κύρτσου».

Διαβάστε επίσης:

Globus Maritime: Αγόρασε δύο bulkers από τον πρόεδρο του ΔΣ της, Γιώργο Φειδάκη

Πήτερ Λιβανός: Η BlackRock πούλησε το 45% που κατείχε στην Gaslog

Γιάννης Δράγνης: Η Goldenport εισέρχεται στην αγορά OSV – Συμμετέχει σε εταιρεία με στόλο 24 πλοίων