• Ναυτιλία

    Σπύρος Πασχάλης (Πρόεδρος Ακτοπλόων): Υπάρχουν €200 εκατ. για λιμενικές υποδομές, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη πότε και πού θα διατεθούν

    • NewsRoom
    Σπυρίδων Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ

    Σπυρίδων Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ


    «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το υπουργείο και αναμένουμε στη νέα κυβερνητική περίοδο να γίνουν πράξη όσα έχουν εκκινήσει τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, κ. Σπυρίδων Πασχάλης, μιλώντας σε συνέδριο για τις Μεταφορές.

    Όπως είπε το Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε σημαντικές προσπάθειες να συλλέξει κονδύλια, γεγονός που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Εντούτοις, σημείωσε πως παρά την ενίσχυση με ευρωπαϊκά κονδύλια 200 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών νησιωτικών λιμένων που έχει ανακοινωθεί, δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για το πότε θα είναι διαθέσιμα ή πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά.

    Παράλληλα, τόνισε πως οι νησιωτικές υποδομές έχουν μείνει πολύ πίσω και δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν νεότερα πλοία ενώ ανέφερε πως ο προϋπολογισμός των 3,5 εκατ. ευρώ για συντήρηση λιμανιών είναι πολύ μικρότερος από τον απαιτούμενο.

    Τέλος, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις κατέγραψαν σημαντική απομύζηση κεφαλαίων που δημιουργεί σήμερα έλλειμμα για επενδύσεις σε νέα πλοία τονίζοντας πως σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το υψηλό κόστος κατασκευής καθώς και η αβεβαιότητα για το ποιο θα είναι το μελλοντικό καύσιμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κουτουλάκης: Το κράτος είχε μείνει πολλά χρόνια πίσω – Κάνουμε πολλά για τα νησιά και την ακτοπλοΐα



    ΣΧΟΛΙΑ