Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Συνάντηση τραπεζικών στελεχών ναυτιλίας με τον υφυπουργό Στ. Γκίκα για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Ο Στέφανος Γκίκας δέχθηκε επίσκεψη από το ΔΣ της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο Στέφανος Γκίκας δέχθηκε επίσκεψη από το ΔΣ της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Στέφανο Γκίκα επισκέφτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική ήταν αφού η ατζέντα περιλάμβανε συζήτηση για την αναγκαιότητα χρηματοδοτικής στήριξης της θαλάσσιας οικονομίας στην οποία συμπεριλαμβάνονται η ναυπηγική βιομηχανία, η ακτοπλοΐα και τα λιμάνια.

”Ο μεγάλος αγώνας δρόμου που έχει ξεκινήσει η Ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία προς την πράσινη μετάβαση πρέπει να στηριχτεί από όλους του φορείς που ασχολούνται με τη θαλάσσια οικονομία ενώ το Ελληνικό κράτος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υποστηρίζοντας τις μεγάλες επενδύσεις που είναι αναγκαίο πραγματοποιηθούν” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ξηραδάκης,

επαναλαμβάνοντας την απροθυμία του Ελληνικού τραπεζικού χώρου στην στήριξη της θαλάσσιας οικονομίας της χώρας η οποία συμπεριλαμβάνει τους προαναφερθέντες τομείς. Δεν νοείται χώρα με τέτοια δυναμική στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες να μην μεριμνά να παρέχει χρηματοδοτικές δυνατότητες στον νευραλγικό αυτό τομέα της εθνικής της οικονομίας.

 

Ο υφυπουργός κ. Στέφανος Γκίκας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσπάθεια του Υπουργείου στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας στον τομέα της υδροδότησης καθώς επίσης και της διατήρησης της ομαλής λειτουργίας των θαλασσίων συγκοινωνιών, εκφράζοντας αφενός μεν την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την ετήσια ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και αφετέρου την υποχρέωση όλων των φορέων, για την επιτυχή εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης στις θαλάσσιες μεταφορές κατά την υψηλή τουριστική περίοδο.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα χρησιμοποίησης των αναπτυξιακών χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς επίσης και την ενίσχυση των προσπαθειών προσέλκυσης χρηματοδοτικών οργανισμών στους νευραλγικούς τομής ενδιαφέροντος. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Λάιος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου, περιέγραψαν την παγκόσμια χρηματοδοτική ναυτιλιακή

αγορά αναφερόμενοι στη μεγάλη ανησυχία των ναυτιλιακών εταιριών για την μειούμενη συμμετοχή των Ευρωπαϊκών τραπεζών στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας. Η κα Κατερίνα Φίτσιου, Ταμίας της Ένωσης, περιέγραψε τις προσπάθειες της Ένωσης στη διατήρηση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της η οποία στοχεύει την παρουσία της Ένωσης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερικανική ήπειρο.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης προσκάλεσε τον Υφυπουργό κ. Γκίκα να συμμετέχει μαζί με την Ένωση στη διοργάνωση της Ημέρας Ελληνικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του Πουντόνγκ της Σαγκάης. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης:

Mini: In – Car Gaming

Θεσσαλία, Έβρος: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για ενίσχυση των επιχειρήσεων

Κίνα: Το Πεκίνο και το Κίεβο συζήτησαν τρόπους για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία