Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Συνάντηση Επιμελητηρίων για την ανάπτυξη των λιμένων Πειραιά και της Μασσαλίας

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΕΒΕΠ με Επιμελητήριο Μασσαλίας

Μέσα από κοινές δράσεις για την ανάπτυξη των εμπορικών επαφών εδραιώνεται η συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με το Ελληνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας, στελέχη του οποίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γεώργιο Παναγιώτου, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο Ε.Β.Ε.Π.

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μασσαλίας υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Μαρκομιχάλης, οι οποίοι μετέφεραν τον χαιρετισμό του Προέδρου, Βασίλη Κορκίδη, και εστίασαν στα πεδία πάνω στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις, με βασικό στόχο την ανάπτυξη του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου στο πλαίσιο της περαιτέρω βελτίωσης των διμερών εμπορικών επαφών μεταξύ Γαλλίας-Ελλάδας και, ιδιαίτερα, με τον επιχειρηματικό κόσμο της Μασσαλίας.

Στις τοποθετήσεις τους, και τα δύο στελέχη του Ε.Β.Ε.Π. σημείωσαν την ιστορική «ελληνική καταγωγή» του λιμένα της Μασσαλίας, σημειώνοντας ότι τα λιμάνια του Πειραιά και της Μασσαλίας έχουν πολλά να ωφεληθούν μέσα από την συνεργασία των παραγωγικών τους τάξεων, σε όλα τα επίπεδα των επιχειρηματικών δράσεων ενώ, επίσης, υπενθύμισαν και τον ρόλο των Επιλιμένιων Επιμελητηρίων – μελών της ASCAME.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας σημείωσε τον ρόλο του λιμανιού της Μασσαλίας και τη θέση του Επιμελητηρίου σε αυτό, τονίζοντας ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ευκαιρία περαιτέρω διεύρυνσης των επιχειρηματικών-επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού επιχειρηματικού ελληνικού γίγνεσθαι ώστε να βρεθούν εκεί οικοδομώντας συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρόταση έγινε και από την πλευρά του Ε.Β.Ε.Π. το οποίο, ως γνωστόν, προωθεί πασιδύναμα εξωστρεφείς δράσεις που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των μελών του στις αγορές του κόσμου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας ανέφερε ότι αυτό κινείται – με βάση τις κυβερνητικές επιδιώξεις – για τη δημιουργία ενός άξονα ναυτιλιακής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος και Γαλλίας, με τα λιμάνια του Πειραιά και της Μασσαλίας να παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, το Επιμελητήριο της Μασσαλίας κινείται για την εξεύρεση πόρων μέσω ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την υποστήριξη του εγχειρήματος και με αγαστή συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Το ίδιο επιδιώκουμε, είπε, και στον τομέα της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων προς τη Γαλλία όσο και στην ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου μέσω των ναυτιλιακών εταιριών.

Το Επιμελητήριο της Μασσαλίας, τέλος, ζήτησε την βοήθεια του Ε.Β.Ε.Π. για την επαναλειτουργία των λειτουργικών σχέσεων του Επιμελητηρίου της Μασσαλίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Drewry: Μειώθηκαν κατά 4% οι ναύλοι στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

ΗΠΑ: Θλιβεροί χαρακτηρισμοί Τράμπ κατά της Χάρις – «Υποβιβάζει» το προεδρικό αξίωμα απαντά εκείνη

«Εμφύλιος» στον Όμιλο Σφακιανάκης: Απόφαση Πρωτοδικείου υποχρεώνει τον Σταύρο Τάκη σε λογοδοσία στην πρώην σύζυγο Μιράντα Σφακιανάκη για δάνειο 6,2 εκατ. ευρώ